Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
21.8°C30.6°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
19.6°C26.8°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
21.0°C21.0°C
1 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
27 °C
25.8°C28.2°C
2 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.8°C
0 BF 78%
Γαλλία / Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο στο Μπορντό - Τι λένε οι γονείς της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία / Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο στο Μπορντό - Τι λένε οι γονείς της

Ποτό
Facebook / Tchin Tchin Wine Bar - Bordeaux

Μία Ελληνίδα που έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας, πέθανε από αλλαντίαση, όπως έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές της Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα έφυγε από την ζωή, λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», που βρίσκεται στην «καρδιά» του Μπορντό.

Σημειώνεται ότι ο ο πατέρας της νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο σύζυγός της έχει δεν πάρει ακόμη εξιτήριο.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της στην Live News «πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Η κόρη μου είναι το μόνο άτομο που απεβίωσε. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική και από ότι με ενημέρωσαν αύριο θα βγει από αυτήν». 

Η μητέρα της 32χρονης επεσήμανε ότι από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κόρη της, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, η μητέρα της 32χρονης σημείωσε ότι «από την Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα και την Τρίτη ξημερώματα έφυγε. Αυτό συνέβη από κάποια τροφή. Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο και φημισμένο στην Γαλλία το 2023. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη». 

Επίσης, πρόσθεσε «δεν θα μπούμε στα ιατρικά. Αυτή την στιγμή γίνεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό ενώ ασχολείται και η τοπική αστυνομία του Παρισιού, όπου και έχασε τη ζωή της».

Σημειώνεται ότι η αλλαντίαση είναι θανατηφόρα στο 5-10% των περιπτώσεων λόγω μιας τοξίνης που παράγεται από τα βακτήρια Clostridium botulinum, η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν τα διατηρημένα τρόφιμα αποστειρώνονται ανεπαρκώς, αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Ταυτόχρονα, μπορεί  να προκαλέσει παράλυση των μυών που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, με τον πιο άμεσο κίνδυνο να προέρχεται από την προσβολή των αναπνευστικών μυών.

Τέλος, οι Αρχές διεξάγουν εξετάσεις στο εστιατόριο, ενώ δεν μπορούν να αποκλείσουν την εμφάνιση κι άλλων κρουσμάτων αλλαντίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL