Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.5°C25.7°C
4 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
23.2°C26.0°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.3°C27.1°C
3 BF 36%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.1°C25.4°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.1°C24.9°C
4 BF 33%
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη / Σε 19 σημεία γύρω από το γήπεδο βρέθηκε το αίμα του - «Ήταν μια νύχτα χάους»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη / Σε 19 σημεία γύρω από το γήπεδο βρέθηκε το αίμα του - «Ήταν μια νύχτα χάους»

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη
SCREENSHOT/MEGA

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης, από Κροάτες ακροδεξιούς χούλιγκαν, και ακόμα ο δράστης ή οι δράστες της οπαδικής δολοφονίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, είναι ανατριχιαστικά.

Μια συγκλονιστική πληροφορία γνωστοποίησε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με την οποία το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη εντοπίστηκε σε 19 σημεία γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ειδικότερα, φαίνεται πως το αίμα του άτυχου Μιχάλη «μάρκαρε» τον χώρο γύρω από την Opap Arena, αφού από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επιβεβαιώθηκε πως οι σταγόνες βρίσκονται σε ολόκληρη την διαδρομή που έκανε ο 29χρονος.

Σε κάθε βήμα του Μιχάλη, το αίμα του λιγοστεύει. Από το παγκάκι στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, μέχρι και το περίπτερο όπου ο Μιχάλης παραδόθηκε στα τραύματά του, παντού υπάρχει το αίμα του, προσδιορίζοντας έτσι την ακριβή πορεία που ακολούθησε ο 29χρονος.

«Μας πήρανε στο κυνήγι, ήταν μία νύχτα χάους» 

Στο μεταξύ, συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες που αναδύονται και περιγράφουν εκείνη τη νύχτα, με την οικογένεια του Μιχάλη να εκφράζει τα επίμονα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

«Η αστυνομία ήξερε, τους έβλεπε, τους παρακολουθούσε», λένε και αναρωτιούνται γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια για να αναχαιτιστούν.

Μιλώντας στο Mega, αυτόπτες μάρτυρες που σώθηκαν κατά τύχη από τους χούλιγκαν, περιέγραψαν ένα σκηνικό χάους. «Ήμουν δίπλα του, είδα ότι είχε χτυπηθεί, ότι τον πλησίασαν και τον χτύπησαν», λέει ο ένας, περιγράφοντας πως έτρεξε να διαφύγει.

Ένας άλλος, σημειώνει πως οι χούλιγκαν τους «πήραν στο κυνήγι» και δεν τους άφησαν να «πάρουν ανάσα». «Ήταν μια νύχτα χάους», περιγράφει.

Ο Μιχάλης «είχε χάσει πολύ αίμα από την αρχή. Γι' αυτό δεν τον προλάβαμε», εξηγεί ο αυτόπτης μάρτυρας του δολοφονικού πογκρόμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL