Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.5°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.3°C18.6°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.6°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.8°C15.8°C
4 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μητέρα Μιχάλη Κατσούρη / Στα λόγια της ο σπαραγμός - «Να γελάς Μιχάλη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητέρα Μιχάλη Κατσούρη / Στα λόγια της ο σπαραγμός - «Να γελάς Μιχάλη»

Μητέρα Κατσούρη Μιχάλη ΑΕΚ
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ένα από τα πολλά ματς της ομάδας του, της ΑΕΚ, που παρακολουθούσε ο Μιχάλης Κατσούρης, έμελλε να είναι το τελευταίο του, αφού το μαχαίρι Κροάτη ναζί χούλιγκαν τον «βρήκε» στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των θυμάτων της οπαδικής βίας. 

Ο Μιχάλης Κατσούρης αγαπούσε πολύ την ΑΕΚ και ήταν πιστός στα ραντεβού του στο γήπεδο. Μάλιστα, ήθελε να πάρει μαζί και τη μητέρα του, όπως η ίδια λέει μιλώντας στο MEGA. 

«Α ρε μάνα, να ‘ξερες τι γήπεδο είναι θα σε πάρω να το δεις», της έλεγε ο γιός της για την Opap Arena. 

Η μητέρα του, Κατερίνα, πήγε στο γήπεδο μετά από την δολοφονία του Μιχάλη για να δει το ματς μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και παρά το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε εκεί, εκείνη το μόνο που την ένοιαζε ήταν ότι με κάποιον τρόπο βρισκόταν πιο κοντά στο παιδί της. 

«Το κοίταγα απέναντι και νόμιζα είναι ζωντανό… Γι’ αυτό πήγα. Για να δω το παιδί απέναντι εκεί που ήταν, εκεί που καθόταν, εκεί που του άρεσε, εκεί που φώναζε», εξομολογείται η ίδια, η οποία έκατσε απέναντι από την φωτογραφία του που κόσμησε το γήπεδο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η ίδια χειροκρότησε για το παιδί της όταν η ΑΕΚ έβαλε γκολ. 


«Μιχάλη ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής» φώναζε η κιτρινόμαυρη κερκίδα. Μόνο που το άκουγε αυτό το σύνθημα η μητέρα του, «τρελάθηκε», όπως περιγράφει. «Λέω το παιδί μου πως το λατρεύουν όλοι», σκεφτόταν. 

Ο χρόνος πάγωσε όταν η οικογένεια έμαθε για τον χαμό του 29χρονου Μιχάλη. «Πώς κοιμάται η συνείδησή του, πώς κοιμάται που έσφαξε το παιδί μου», αναρωτιέται η κυρία Κατερίνα για τον δολοφόνο, «αυτός δεν έχει αδέρφια; Δεν έχει μάνα;».

«Να τον προστατεύει ο Θεός και να γελάει εκεί πάνω, αυτό θέλω μόνο», είναι τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του, η οποία περιμένει να βρεθεί αυτός που της «έκλεψε» το παιδί της. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL