Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C23.2°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.5°C20.1°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
20.5°C26.5°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.5°C
4 BF 63%
Καύσωνας / Ανείπωτος ο πόνος της μάνας του 46χρονου που έχασε τη ζωή του κάνοντας διανομές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Ανείπωτος ο πόνος της μάνας του 46χρονου που έχασε τη ζωή του κάνοντας διανομές

ταβερνα
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του 46χρονου στην Χαλκίδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία κάνοντας διανομές μέσα στον καύσωνα, και μάλιστα ανασφάλιστος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος εργαζόταν ανασφάλιστος και έκανε παράνομα διανομές με το ποδήλατό του. Όχι μόνο δούλευε πάρα πολλές ώρες, αλλά πήγαινε παραγγελίες τις ώρες που απαγορεύεται να γίνονται διανομές λόγω του καύσωνα. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι καταγγελίες για την έλλειψη ελέγχων εκ μέρους του ΣΕΠΕ, καθώς οι εργαζόμενοι, «ορατοί» και «αόρατοι», παραμένουν εντελώς απροστάτευτοι.

«Το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει»

Ανείπωτος ο πόνος της μάνας του 46χρονου, η οποία μιλώντας στο eviaonline.gr περιέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγη ώρα πριν ξεψυχήσει το παιδί της.

«Ήρθε το παιδί μου από τη δουλειά, δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο, έκανε διανομή με το ποδηλατάκι του. Ήρθε το παιδί από το σουβλατζίδικο, και δεν καταλάβαινα, άρχιζε και μου πέταγε τη μπλούζα, δεν καταλάβαινε τι έκανε, δεν μπορούσε να μιλήσει» είπε. Αμέσως κάλεσαν το γιατρό, ο οποίος τους είπε ότι μάλλον ο 46χρονος έπαθε θερμοπληξία και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Καλέσαμε το ασθενοφόρο, το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει, δεν καταλάβαινε τι έκανε, δεν επικοινωνούσε, έβγαλε αίμα από το στόμα» είπε. Όπως εξήγησε, όταν ο 46χρονος μετάφερθηκε στο νοσοκομείο έπαθε την πρώτη καρδιακή προσβολή. 

«Στην πρώτη καρδιακή προσβολή, τον επανέφεραν, έπαθε και δεύτερη και αυτό ήταν, τελείωσε. Δεν πρόλαβε τίποτα το παιδάκι μας» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του. 

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης ψησταριάς, όπου δούλευε ο 46χρονος.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και βάσει των πληροφοριών εις βάρος του σχηματίζεται στην Ασφάλεια δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο άντρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Αίσθηση από την ανάρτηση για τον νεκρό 46χρονο στη Χαλκίδα

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν καν γίνει έρευνα για το τραγικό περιστατικό, προκατέλαβε ότι ο 46χρονος δεν ήταν ντελιβεράς. Μία πρωτοφανή κίνηση για υπουργό Εργασίας, καθώς με retweet ουσιαστικά κάλυψε τη μαύρη και επικίνδυνη εργασία εν μέσω καύσωνα.

Άδωνις

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές

Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε ο σοκαριστικός θάνατος του 46χρονου στη Χαλκίδα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες. Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL