Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.1°C18.2°C
4 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.3°C17.4°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
15.0°C17.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C16.8°C
3 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Χαλκίδα / Σοκ από τον θάνατο του 46χρονου – Τον έβαζαν να παραδίδει παραγγελίες εν μέσω καύσωνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαλκίδα / Σοκ από τον θάνατο του 46χρονου – Τον έβαζαν να παραδίδει παραγγελίες εν μέσω καύσωνα

Ντελιβεράς
Φωτογραφία αρχείου (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ)

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης ψησταριάς, όπου δούλευε ο 46χρονος ο οποίος είναι το πρώτο πιθανό θύμα θερμοπληξίας στη χώρα μας.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και βάσει των πληροφοριών εις βάρος του σχηματίζεται στην Ασφάλεια δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο άντρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος εργαζόταν ανασφάλιστος και έκανε παράνομα διανομές με το ποδήλατό του. Επίσης όχι μόνο δούλευε πάρα πολλές ώρες, αλλά πήγαινε παραγγελίες τις ώρες που απαγορεύεται να γίνονται διανομές λόγω του καύσωνα. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι καταγγελίες για την έλλειψη ελέγχων εκ μέρους του ΣΕΠΕ, καθώς οι εργαζόμενοι, «ορατοί» και «αόρατοι», παραμένουν εντελώς απροστάτευτοι.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, ανέφερε ότι ο 46χρονος χθες, Πέμπτη (20/07) ήταν για πολλές ώρες στον ήλιο με το ποδήλατό του. «Αυτό που μάθαμε εμείς είναι ότι ήταν το παιδί για τα θελήματα, για διάφορες επιχειρήσεις, κι αυτό έκανε και χθες. Δεν ήταν διανομέας, δεν ήταν αυτή επίσημα η δουλειά του. Δυστυχώς χάθηκε μία ανθρώπινη ψυχή».

Όπως λέει ο κ. Χότζογλου, ο 46χρονος όταν επέστρεψε στο σπίτι του, παραπονέθηκε στους οικείους του ότι ζαλίζεται, και πως έχει έντονο πονοκέφαλο. Όσο περνούσε η ώρα, η κατάστασή του χειροτέρευε, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς υπέστη απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία τον οδήγησαν στον θάνατο.

Το θύμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Του έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πιθανή αιτία θανάτου είναι η «καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσκομίσθηκε στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία. Εδόθη εντολή νεκροψίας - νεκροτομής» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Χαλκίδας.

Νοσοκομείο Χαλκίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL