Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.0°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.5°C24.8°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.8°C23.2°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
0 BF 52%
Ρόδος / Τουρίστας έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα - Τι κατήγγειλε στις αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / Τουρίστας έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα - Τι κατήγγειλε στις αρχές

Εκκλησία λειτπυργία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Καταγγελία σε βάρος ιερέα στη Νότια Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται ότι προσέβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια 30χρονου τουρίστα από την Εσθονία, έχει απασχολήσει από την Παρασκευή τις τοπικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές. 

Όπως πληροφορεί η Ροδιακή, στις 13.00 η ώρα της 13ης Ιουλίου, εμφανίστηκε σε αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ένας 30χρονος Εσθονός, που κατοικεί στην Φινλανδία και προσωρινά στο Φαληράκι και υπέβαλε μήνυση εις βάρος του εφημέριου του μοναστηριού, το όνομα του οποίου δεν γνώριζε, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του.

Όπως κατήγγειλε ο νεαρός, επισκέφτηκε το μοναστήρι στις 12 Ιουλίου το απόγευμα και εκεί γνώρισε τον εφημέριο. Ο 30χρονος μηνυτής αγόρασε, όπως είπε, έναν σταυρό τον οποίον ξέχασε στο μοναστήρι και ο εφημέριος του απέστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο το οποίο του είχε δώσει για να τον ενημερώσει.

Το πρωί της επόμενης μέρας, ο 30χρονος πήγε ξανά στο μοναστήρι για να πάρει τον σταυρό και, όπως ισχυρίστηκε, ο εφημέριος του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε ένα δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιεί για τους επισκέπτες, με σκοπό να του δώσει ένα ιδιαίτερο δώρο.

Τότε, με βάση την καταγγελία, ο 30χρονος τον ακολούθησε εκεί και ο εφημέριος φέρεται να του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, το εσώρουχό του και να βγάλει τη μπλούζα του για να τον αλείψει με λάδι.

Τότε, περιέγραψε ο τουρίστας, ο εφημέριος προέβη σε άσεμνες πράξεις.

Ο μηνυτής, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μια συνήθη διαδικασία, δεν του ζήτησε να σταματήσει και στην πορεία υπέβαλε την μήνυση.

Οι αστυνομικοί του οικείου τμήματος αναζήτησαν τον εφημέριο στα όρια του αυτοφώρου και τελικώς συνέλαβαν χθες το απόγευμα έναν 49χρονο ιερέα, κάτοικο δημοτικής κοινότητας στην δυτική πλευρά του νησιού.

Η δικογραφία θα υποβληθεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL