Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.7°C23.4°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C27.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C28.2°C
1 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C21.9°C
4 BF 60%
Το διπλοπαρκάρισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το διπλοπαρκάρισμα

ΚΑΦΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
(ΓΙΕΝΑΝΤΑ/ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI)

Σε εκείνον τον γνωστό καφενέ της γειτονιάς, με τον ευθύβολο καφετζή που γνώριζε τον χρόνο και το είδος του σχολίου που έπρεπε πάντοτε να κάνει, μαζεύτηκαν οι γνωστοί πάντα θαμώνες μετά τις εκλογές.

Συγκρατημένοι στην αρχή, μέχρι να ξεσπαθώσουν άμα τη εμφανίσει και των ετεροδημοτών που επέστρεψαν από το χωριό και προσήλθαν στον χώρο διαλόγου και πολιτικής.

Οι πολιτικές τοποθετήσεις δεν άργησαν να κάνουν τα αίματα να ανάψουν, με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, την κριτική και τους αφορισμούς να εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, μπλεγμένα με χαιρέκακα σχόλια και ενίοτε προσβλητικά. Στο κλίμα της εποχής. Περίσκεψη από τη μια μεριά και αλαζονεία από την άλλη. Μέχρι που μια νεαρή γυναίκα διέκοψε τη συζήτηση αναζητώντας τον ιδιοκτήτη ενός οχήματος που είχε διπλοπαρκάρει και την είχε κλείσει.

Βέβαια, στον καφενέ κανένας δεν πήγαινε με Ι.Χ., αλλά οι θαμώνες έσπευσαν να βοηθήσουν. Έψαξαν στη γειτονιά να βρουν τον ασυνείδητο οδηγό, ρώτησαν στα καταστήματα της γειτονιάς αν γνώριζαν κάτι κι έπειτα καλούσαν την Τροχαία να επιληφθεί, χωρίς ανταπόκριση.

Τόσες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., είπε ο καφετζής, και καμιά τηλεφωνήτρια. «Την καταντήσανε σαν το ΕΚΑΒ».

Η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε στο σχόλιο, όπως και οι θαμώνες που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τη βοηθήσουν, και αν ήταν νέοι, θα βούταγαν το διπλοπαρκαρισμένο από τα φτερά και θα το τράβαγαν στην άκρη, αλλά πού εκείνα τα νιάτα και οι εποχές «που η εργατική τάξη έπαιρνε στα χέρια της την τύχη της» συμπλήρωσε ο καφετζής, που και αυτό το δεύτερο σχόλιό του πήγε στον βρόντο, αφού κανένας δεν ανταποκρίθηκε.

Μια έτερη κυρία σεινάμενη κουνάμενη εμφανίστηκε και αφού επέπληξε άπαντες τους παρόντες για τη κακή τους διαγωγή και τα προσβλητικά τους σχόλια, μπήκε στο διπλοπαρκαρισμένο και έφυγε σαν να μην έτρεξε ποτέ τίποτα.

Η αποκλεισμένη, αφού τους ευχαρίστησε όλους για την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους, έσπευσε στο παιδί της που ήταν άρρωστο για να το πάει στον γιατρό, με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση να τη συνοδεύουν.

Και οι θαμώνες επέστρεψαν στις θέσεις μάχης και σχολιασμού, ενάντια στον καφετζή τούτη τη φορά, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την άτυχη στιγμή της δύσμοιρης γυναίκας, που άλλη έννοια δεν είχε από τα σχόλια για τη λειτουργικότητα του κράτους, λίγες, μονάχα, ημέρες μετά τις εκλογές. Κάποιοι άλλοι υπόσχονταν πως όλα αυτά θα αλλάξουν τώρα που έρχονταν σιγά σιγά στα πράγματα και μερικοί στράφηκαν κατά της σεινάμενης κουνάμενης για την αδιαφορία της.

Και κάποιοι λίγοι επέστρεψαν στην περισυλλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL