Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Athens Pride 2023 / Το Σάββατο η μεγάλη πορεία Υπερηφάνιας - Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Athens Pride 2023 / Το Σάββατο η μεγάλη πορεία Υπερηφάνιας - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Athens Pride 2022
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Έρχεται ένα Σάββατο αφιερωμένο στην ορατότητα και την συμπερίληψη, αφού πρόκειται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του φετινού Athens Pride με κεντρικό σύνθημα «μια φορά και έναν καιρό».

Οι ολοήμερες εργασίες του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας θα επισφραγίσουν με την καθιερωμένη παρέλαση και τα πολιτιστικά δρώμενα έναν ολόκληρο μήνα εκθέσεων, προβολών και άλλων πολύμορφων δράσεων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αν και φέτος τα περίπτερα και οι δραστηριότητες δεν θα έχουν το συνηθισμένο φόντο, αφού η τελευταία μέρα μεταφέρεται στην πλατεία Κοραή αντί για την πλατεία Συντάγματος, το Athens Pride 2023 υπόσχεται μια πολύχρωμη μέρα με δραστηριότητες για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα.

Πώς θα κυλήσει η αυριανή μέρα

Τα περίπτερα των φορέων και των οργανώσεων που συμμετέχουν στο Athens Pride θα είναι ανοιχτά από το πρωί, υποστηρίζοντας δραστηριότητες και ενημερώνοντας τον κόσμο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά και για θέματα υγείας και προφύλαξης. Στον χώρο θα εμφανίζονται καλλιτέχνες πριν και μετά την παρέλαση.

Λίγο πριν δύσει ο καλοκαιρινός ήλιος, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση με τα εντυπωσιακά άρματα και τις σημαίες κάθε σεξουαλικότητας να ανεμίζουν. Η πορεία θα ξεκινήσεις στις 19:00, και ύστερα θα δώσει τη «σκυτάλη» στην κεντρική συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ.

Ποιοι καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν το φετινό Pride

Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών που θα «ντύσουν» την ολοήμερη αυριανή γιορτή, χωρίζονται σε δύο μέρη: αυτοί που εμφανίζονται πριν τις 21:00 και την παρέλαση Υπερηφάνειας, και αυτοί που εμφανίζονται από τις 21:00 μέχρι τη λήξη.

Στο πρώτο μέρος, το οποίο παρουσιάζει η κωμικός Χριστίνα Βούλγαρη, εμφανίζονται οι George Eufraimidis & Agathi Matsioula που θα χορέψουν Zumba, η DJ Dirty M που θα παίξει μουσική από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στη σκηνή του Pride, οι Rainbow Dancers, και οι Κούκλες με τις Pia Noli, Μάνια Λεμπέση, και Anna Ivanka οι οποίες θα κάνουν Drag Show.

Στο βραδινό line-up (μετά τις 21:00), στην σκηνή του Athens Pride θα ανέβει ο Γιώργος Καπουτζίδης που θα παρουσιάζει τη βραδιά,  η ραππερ Mi55t, η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη που θα παραχωρήσει stand – up show για το κοινό, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσυ Αργυράκη και στο τέλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου για την κεντρική συναυλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL