Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Κορυδαλλός - Μαφιόζικο χτύπημα / Το προφίλ των δύο θυμάτων - Πού στρέφονται οι έρευνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορυδαλλός - Μαφιόζικο χτύπημα / Το προφίλ των δύο θυμάτων - Πού στρέφονται οι έρευνες

Περιπολικό της αστυνομίας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSIΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia βλέπει σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία πίσω από την διπλή εκτέλεση που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Και αυτό καθώς τα θύματα είχαν σχέση με κυκλώματα της νύχτας ενώ και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε το χτύπημα παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Παράλληλα όπως είχε συμβεί σε ανάλογες υποθέσεις οι δράστες, τους οποίους και αναζητά τώρα η αστυνομία σε μία προσπάθεια να σβήσουν τα ίχνη τους έκαψαν το όχημα με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με Mega τα θύματα μπορεί να είχαν ενημερωθεί από ανθρώπους της νύχτας πως πρόκειται να γίνει δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του ενός εκ των θυμάτων που είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες πως υπήρχε βεντέτα μεταξύ του θύματος και ανθρώπων της νύχτας και πως υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών η συγκεκριμένη δολοφονία συνδέεται με άλλες δύο δολοφονίες επιχειρηματιών που είχαν γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο και οι Αρχές θεωρούν πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υποθέσεων. Επιπλέον, ο άνδρας που δολοφονήθηκε ήταν φρουρός ενός εκ των δύο επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν πέρσι ενώ είχε γίνει λόγος για την αιτία αποχώρησής του.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 40 κάλυκες και πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ .Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 23:18 ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης για πυροβολισμούς στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Η μαφιόζικη δολοφονία σημειώθηκε όταν το θωρακισμένο τζιπ των θυμάτων έφτασε έξω από το σπίτι τους και όπως αναφέρει η ΕΡΤ ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 48χρονο οδηγό που ήταν στο θωρακισμένο τζιπ, ενώ ο συνεργός του ακολούθησε τον γαμπρό του που είχε κατέβει από το όχημα για να ανοίξει την χειροκίνητη πόρτα του γκαράζ, και τον εκτέλεσε από απόσταση αναπνοής. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο που δεν έχει δηλωθεί κλοπή και αφού του έβαλαν φωτιά στην περιοχή του Σκαραμαγκά, εξαφανίστηκαν.

Γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως είδε δύο μοτοσικλετιστές έξω από το σπίτι της και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των εκτελεστών.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο οδηγός του θωρακισμένου τζιπ είχε κατηγορηθεί και είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στη Παιανία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είχε στενές σχέσεις και με γνωστούς μπράβους, και εκτιμούν πως το συμβόλαιο θανάτου έχει την σφραγίδα αντίπαλης ομάδας που κινείται στον υπόκοσμο της νύχτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL