Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ζαχαρίας Στουρνάρας / Από λογοκριτής και «μαϊμού» επιβάτης διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζαχαρίας Στουρνάρας / Από λογοκριτής και «μαϊμού» επιβάτης διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη

O Ζαχαρίας Στουρνάρας
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ (Ο Ζαχ. Στουρνάρας με το καφέ μπουφάν)

Αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις βρίσκεται από σήμερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης στον ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαχαρίας Στουρνάρας απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος είχε γίνει αρχικά γνωστός τον περασμένο Μάρτιο, όταν μετά από 20 ημέρες που ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κρυβόταν λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, εμφανίστηκε στις κάμερες και ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ ανέλαβε να τον ξελασπώσει.

Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το δήθεν κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα μαζί με εργαζόμενους σε αυτό. Ο σταθμάρχης Λάρισας, είχε δηλώσει live ότι η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019, προκαλώντας την αμηχανία του υφυπουργού Μεταφορών ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν δίπλα του.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί» είχε δηλώσει ο σταθμάρχης.

Στη συνέχεια και μετά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης, καθώς το κυβερνητικό αφήγημα μέχρι τότε ήταν ότι λειτουργεί «τοπική τηλεδιοίκηση», συγχέοντας τον τοπικό χειρισμό, με την τηλεδιοίκηση, ο Ζαχαρίας Στουρνάρας μετά από νεύμα του υφυπουργού Μεταφορών ακούγεται στο βίντεο, να λέει προς τον σταθμάρχη, «τέλος».

https://www.youtube.com/watch?v=feyGSVfIdN8

Το παραπάνω περιστατικό δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Ζαχαρίας Στουρνάρας εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να παίξει ένα ρόλο.

Στις αρχές Απριλίου το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ προσποιήθηκε τον επιβάτη, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha ότι δεν φοβάται να μπει στα τρένα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο Ζαχαρίας Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και βέβαιος για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών χωρίς όμως να δηλώσει την ιδιότητά του ως διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ. «Βεβαίως - βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά» δηλώνει αρχικά, προσθέτοντας «το παίρνω (σ.σ. το τρένο) άνετα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL