Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Λιμενικό / Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα πλαστογραφίας και υπεξαγωγή εγγράφων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιμενικό / Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα πλαστογραφίας και υπεξαγωγή εγγράφων

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Σε τρεις συλλήψεις για κύκλωμα πλαστογραφίας, υπεξαγωγής εγγράφων και κλοπής προχώρησαν οι αρχές την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο 42χρονοι και ένας 41χρονος, με τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υπεξαγωγή εγγράφων, κλοπή καθώς και για παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών».

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή Ραφήνας, ο ένας 42χρονος αναλάμβανε να παραλάβει το πλαστό ή κλεμμένο διαβατήριο και στη συνέχεια αγόραζε από ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο ανήκει στους άλλους δύο συλληφθέντες, εισιτήρια την Ιταλία, την Ισπανία ή την Πολωνία.

Οι συλληφθέντες στους οποίους ανήκε το ταξιδιωτικό πρακτορείο, για κάθε εισιτήριο που έβγαζαν, εισέπρατταν σύμφωνα με το λιμενικό 15 ευρώ για κάθε άτομο που επρόκειτο να ταξιδέψει παράνομα, επιπλέον της αξίας του κάθε εισιτηρίου.

Συνολικά σύμφωνα με το λιμενικό το όφελος της εγκληματικής οργάνωσης από την πώληση των ταξιδιωτικών και των ταυτοποιητικών εγγράφων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1 εκατ. ευρώ.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Σημειώνεται ότι κατά τις συλλήψεις των τριών ατόμων σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και στο ταξιδιωτικό πρακτορείο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.321 ταξιδιωτικά έγγραφα και έγγραφα ταυτοποίησης όπως διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής, άδειες παραμονής και άδειες οδήγησης καθώς επίσης και 4.230 ευρώ.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ακόμη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και φωτογραφικές μηχανές.

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι έρευνες συνεχίζονται από την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και αναλύονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Ταυτόχρονα διερευνάται η σύνδεση της δράσης των μελών του εν λόγω κυκλώματος με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL