Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Αττικό Άλσος / Εκατό κάτοικοι κατηγορούμενοι από ιδιωτικό όμιλο τένις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Άλσος / Εκατό κάτοικοι κατηγορούμενοι από ιδιωτικό όμιλο τένις

screenshot/facebook

Πριν από δύο χρόνια με μια αιφνιδιαστική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, τα γήπεδα τένις στο δημόσιο Αττικό Άλσος παραχωρήθηκαν στον ιδιωτικό Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοι έκαναν κινητοποιήσεις και με τους αγώνες τους πέτυχαν να υπάρξει πρόγραμμα δωρεάν προπονήσεων και δωρεάν παραχώρηση των γηπέδων στους πολίτες για κάποιες ώρες ημερησίως.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση, οι κατηγορίες κατά των κατοίκων που κινητοποιήθηκαν παραμένουν και καλούνται για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου καθώς η ιδιοκτήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, η οποία «επιθυμεί την ποινική μας δίωξη». 

Όπως αναφέρουν με ανάρτησή τους στην σελίδα τους στο Facebook οι «Αθλούμενοι/ες στο Αττικό Άλσος»: «Οι βασικές κατηγορίες είναι: διατάραξη οικιακής ειρήνης και παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον καταγγέλλονται ανώνυμα 100 άτομα για διατάραξη οικιακής ειρήνης στις 17/10/21 (ημέρα μαζικής κινητοποίησης) καθώς και ΟΛΑ τα μέλη της ομάδας αυτής (Αθλούμενες/οι στο Αττικό Άλσος ) για συκοφαντική δυσφήμιση!».

Οι πολίτες κάνουν λόγο για μια εκδικητική κίνηση από τη μεριά του Ιδιωτικού Ομίλου. «Εκδικητική προς τα άτομα που πάλεψαν για το δημόσιο χαρακτήρα των γηπέδων του Αττικού Άλσους. Εκδικητική προς όλες και όλους εμάς που δεν κατεβάσαμε το κεφάλι να δεχθούμε άλλη μια ιδιωτικοποίηση. Εκδικητική στους αθλούμενους/ες που απαιτήσαμε και πετύχαμε το δικαίωμα της δωρεάν προπόνησης για εμάς και τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL