Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Αττικό Άλσος / Έκθετος ο Πατούλης για την παραχώρηση δημόσιων γηπέδων σε ιδιωτικό αθλητικό όμιλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Άλσος / Έκθετος ο Πατούλης για την παραχώρηση δημόσιων γηπέδων σε ιδιωτικό αθλητικό όμιλο

ΠΑΡΚΟ

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά τον σάλο που ξέσπασε για την εκχώρηση των δημόσιων γηπέδων του Αττικού Άλσους σε αθλητικό όμιλο, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των αθλούμενων. Το ζήτημα τέθηκε από την αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και η διοικούσα παράταξη αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα. Ο δε περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα...

Βέβαια, ο περιφερειάρχης ξέχασε να πει ότι η εκχώρηση του δημόσιου χώρου των τεσσάρων γηπέδων του Αττικού Άλσους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και ακολούθως η ενέργειά της να παραχωρήσει τα γήπεδα στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας είχε ως επίπτωση των αποκλεισμό των υφιστάμενων αθλουμένων, πράγμα που δεν συνιστά νόμιμη πρακτική.

Υπενθυμίζουμε πως η μεταβίβαση των τεσσάρων γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είχε επί δέκα χρόνια την ευθύνη της διαχείρισης, έγινε με δύο αποφάσεις, η πρώτη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και η δεύτερη της ΓΓΑ. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη κατόπιν αιτήματος της ΓΓΑ και έτσι παρατάθηκε η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης από 31.12.2023 στην 31.12.2025.

Ταυτόχρονα, η ΓΓΑ ζήτησε και πήρε από την Περιφέρεια Αττικής την τροποποίηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης που να της δίνει τη δυνατότητα «να παραχωρεί τη χρήση των αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε ειδικά αναγνωρισμένα και επιλεγέντα από την ίδια αθλητικά σωματεία, τα οποία θα υλοποιούν τα προγράμματα δωρεάν άθλησης των πολιτών για επτά (7) ώρες τουλάχιστον ημερησίως».

Έτσι, την 17η Αυγούστου 2021 η ΓΓΑ αποφάσισε την παραχώρηση της χρήσης των τεσσάρων γηπέδων στον όμιλο αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας. Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, στα τέσσερα γήπεδα μπήκε λουκέτο, απαγορεύοντας την ελεύθερη και δωρεάν άθληση των κατοίκων. Έτσι, περί τους 200 κατοίκους μένουν χωρίς οργανωμένο χώρο άθλησης.

Οι κάτοικοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Αττικό Άλσος. Η «Δύναμη Ζωής», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και ταυτόχρονα ζητάει από τη διοίκηση Πατούλη «να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη και άμεσα να διασφαλιστεί η ελεύθερη άθληση με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες των αθλουμένων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL