Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Λύκεια – Προαγωγικές εξετάσεις / Μπάχαλο με την Τράπεζα Θεμάτων- Δεν έγιναν οι εξετάσεις Α' και Β' Λυκείου σε πολλά σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λύκεια – Προαγωγικές εξετάσεις / Μπάχαλο με την Τράπεζα Θεμάτων- Δεν έγιναν οι εξετάσεις Α' και Β' Λυκείου σε πολλά σχολεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR)

Σε απίστευτο επιτελικό φιάσκο του υπουργείου Παιδείας εξελίχθηκαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια όλης της χώρας σήμερα (Δευτέρα 29/5).

Αρχικά, «έπεσε» από τα ξημερώματα η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, με αποτέλεσμα αφενός οι διευθυντές Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί να είναι αδύνατο να αντλήσουν θέματα και να τα κληρώσουν για τη διενέργεια των εξετάσεων, αφετέρου τα παιδιά να περιμένουν μέσα στις αίθουσες πότε και εάν θα δώσουν σήμερα εξετάσεις.

Κάποια στιγμή, υποτίθεται ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, έγινε με καθυστέρηση δύο ολόκληρων ωρών η μετάδοση των θεμάτων και ξεκίνησαν τα παιδιά να γράφουν. Ωστόσο, ούτε αυτό έγινε σε όλα τα Λύκεια.

Όπως παραδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας, μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εξετάστηκαν κανονικά σήμερα. Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα με την έκδοση βαθμολογίας και τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αντίθετα, σε ορισμένα Λύκεια, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α' και Β' Λυκείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος των εξετάσεων, με το κάθε σχολείο να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι σε αναμονή αναλυτικής ενημέρωσης από το ΕΔΥΤΕ για την αιτία του προβλήματος που ανέκυψε το πρωί.

«Για το σημερινό νέο “επιτελικό” φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με το blackout της Τράπεζας Θεμάτων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά η κυρία Κεραμέως» τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης.

«Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας» σημείωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη

Για το σημερινό νέο «επιτελικό» φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με το blackout της Τράπεζας Θεμάτων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά η κυρία Κεραμέως.

Από το πρωί η Τράπεζα Θεμάτων έχει «πέσει» και οι διευθυντές Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο να αντλήσουν θέματα και να τα κληρώσεων για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Σε πανικό ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας κ. Κίττας συστήνει... «υπομονή».

Άγνωστο πού είναι και τι πράττει ο εκλεκτός της τ. υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου. Κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμένο όραμά του! Ας περιμένουν τώρα οι εκπαιδευτικοί μαζί με μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές στις αίθουσες. 

Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL