Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.2°C16.8°C
3 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.3°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.8°C17.7°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
0 BF 82%
Βασίλης Σαραντίτης / «Έφυγε» ένας πράος και ευγενής δικηγόρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασίλης Σαραντίτης / «Έφυγε» ένας πράος και ευγενής δικηγόρος

13328635c.jpg

Κηδεύτηκε χθες από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης ο Βασίλης Σαραντίτης, που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2023 σε ηλικία 85 ετών.

Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, ίδρυσε και οδήγησε σε ακμή ένα από τα ισχυρότερα, πραγματικά διεθνούς περιωπής δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας με ειδίκευση κυρίως σε ναυτιλιακά θέματα. Γρήγορα επεκτάθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο στον εφοπλιστικό τομέα όσο και αλλού.

Πράος, χαμηλόφωνος, αθόρυβος και ευγενής, αλλά αποφασιστικός και σκληρός στις αποφάσεις του, ο Β. Σαραντίτης εμφανίσθηκε στον κεντρικό δημόσιο βίο ως στενός συνεργάτης και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, εξ ονόματος του οποίου και ανέλαβε συχνά λεπτές αποστολές, όπως ο συντονισμός της απομάκρυνσης με ελληνικά πλοία των μαχητών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) από τον Λίβανο μετά από συμφωνία με τα ισραηλινά στρατεύματα το 1983. Γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας αρχικά, υφυπουργός Άμυνας αργότερα και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, εκλέχθηκε βουλευτής Πειραιώς και Νήσων του ΠΑΣΟΚ το 1985 και το 1989.

Η έντονη επαγγελματική δραστηριότητά του στον δικηγορικό τομέα, όπως και η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητά του δεν τον απομάκρυναν ποτέ από την προοδευτική πλευρά της πολιτικής, όπου έμεινε πιστός ως το τέλος.

Στην κηδεία τίμησαν τη μνήμη του ο Κώστας Λαλιώτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννης Ζιάγκας, ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης και πολλοί άλλοι από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Η αγαπημένη του ΑΕΚ τον αποχαιρέτησε με τιμητικό στεφάνι και την παρουσία στην εξόδιο ακολουθία προσωπικοτήτων, όπως ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς και ο Λάμπης Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL