Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Βιασμός 12χρονης / Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δημαρχείο Αθήνας για την στήριξη του ανήλικου θύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 12χρονης / Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δημαρχείο Αθήνας για την στήριξη του ανήλικου θύματος

Πορεία αλληλεγγύης για την 12χρονη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κύμα στήριξης για την προστασία και την στήριξη της 12χρονης και της οικογένειά της με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αθήνας.

«Θα είμαστε εκεί να απαιτήσουμε όσα οφείλει να κάνει, και δεν έχει μέχρι σήμερα, μια πολιτεία κοινωνικού δικαίου και πρόνοιας για να προστατέψει και να φροντίσει τη 12χρονη – επιζώσα παιδοβιασμού, εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης», αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κάλεσμα είναι για σήμερα  στις 4.30 το απόγευμα στην πλατεία του δημαρχέιου.

Μάλιστα, η συγκέντρωση θα λάβει χώρα την στιγμή που θα πραγματοποιείται Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθήνας, σε συνέχεια και της μαζικής συγκέντρωσης της 7ης Απρίλη στο υπουργείο Εργασίας. Τότε, οι αλληλέγγυοι διαμαρτύρονταν για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το ανήλικο θύμα.

Σημειώνεται πως σήμερα, η ανήλικη φαίνεται να αναγνώρισε περισσότερα από 10 νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση παιδοβιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσής της.

Το κάλεσμα

Όλες-α-οι Αύριο Τρίτη 11/4  4.30μ.μ

στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

(δημαρχείο Αθήνας, Πλατεία)

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Κοινωνικές δομές προστασίας για το παιδί και τις ευάλωτες οικογένειες

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη στήριξη της 12χρονης και της πολυμελούς οικογένειάς της, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη σήμερα να αναπτυχθούν κοινωνικές -και όχι φιλανθρωπικές-δομές παιδικής προστασίας και φροντίδας ευάλωτων οικογενειών.

Από τις 23-12-2022 οι συλλογικότητες που στήριξαν τη 12χρονη -επιζώσα παιδοβιασμού, εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, επέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής

Πολιτικής – Γενικό Γραμματέα Δήμου: κ. Α. Τσιατσιάμη επιστολή με μια σειρά αιτήματα για την ολόπλευρη κοινωνικο-ψυχική και ηθική στήριξη του ανήλικου θύματος trafficking και της οικογένειάς της σε σταθερή βάση και μηνιαίας οικονομικής βοήθειας.

Καμία απόκριση.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Θα είμαστε εκεί να απαιτήσουμε όσα οφείλει να κάνει -και δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα-μια πολιτεία κοινωνικού δικαίου και πρόνοιας για να προστατέψει και να φροντίσει το παιδί.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL