Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C20.5°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 72%
Βιασμός 12χρονης / Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για την άγρια επίθεση που δέχτηκε το παιδί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 12χρονης / Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για την άγρια επίθεση που δέχτηκε το παιδί

Κόσμος με πανό στην πορεία αλληλεγγύης στη 12χρονη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συλλογικότητες και οργανώσεις έκαναν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το Σύνταγμα, μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης στον Κολωνό, από άγνωστο άντρα, στο σπίτι της θείας της όπου και διαμένει.

Ο κόσμος πέρασε από την Ερμού με την πορεία να «διαλύεται», λίγο πριν τις 8 π. στο Μοναστηράκι. Δύο κοπέλες έκαναν παρέμβαση στην Καπνικαρέα φωνάζοντας σε μικρόφωνο: «Μπάτσοι, ΤV, δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένουν τον παιδοβιαστή».

«Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή όχι στη συγκάλυψη του παιδοβιαστή» και «η έμφυλη η βία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι: «Κάτω τα χέρια από την 12χρονη - Αλληλεγγύη στα θύματα Trafficking» - «Γειτονιές χωρίς μαφία - Προστασία στα θύματα» - «Καμία ανοχή - συγκάλυψη στους παιδοβιαστές - Σπάμε το φόβο, κανένα παιδί μόνο απέναντι στα κυκλώματα».

Avgi.gr
Κόσμος με μωβ σημαίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Avgi.gr
Γυναίκες με πανό στη συγκέντρωση για την επίθεση στη 12χρονη
Avgi.gr

«Βρισκόμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η 12χρονη στο σπίτι της. Είναι αδιανόητο ότι η ελληνική πολιτεία και η ελληνική αστυνομία δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προστατεύουν αυτό το παιδί και είναι αδιανόητο το σήμα που στέλνεται προς τα θύματα της κακοποίησης. Στην πραγματικότητα η ελληνική πολιτεία λέει “μη μιλήσετε γιατί δεν θα είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη, δεν θα είμαστε εδώ για να σας προστατέψουμε”» τόνισε στο avgi.gr ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα ζητάμε όλη την απαραίτητη στήριξη - και υλική και οικονομική, αλλά και ψυχολογική για το 12χρονο κορίτσι, αλλά και για την οικογένεια, γιατί αυτή τη στιγμή η στήριξη από την πολιτεία, αλλά και από τον δήμο Αθηναίων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι».

Υπενθυμίζεται ότι όταν η 12χρονη πήγε να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίστηκε σαν κατηγορούμενο σε ανάκριση, ενώ οι συνήγοροί της έχουν καταγγείλει παράλληλα απόπειρες εκφοβισμού του κοριτσιού.

Κόσμος με πανό στη συγκέντρωση για την επίθεση στη 12χρονη
Avgi.gr
Αγόρι με πανό στη συγκέντρωση για την επίθεση στη 12χρονη
Avgi.gr

Φωτογραφίες - βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL