Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C18.5°C
2 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.7°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.0°C18.8°C
3 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.8°C
4 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C14.9°C
0 BF 82%
Κολωνός – Παιδοβιασμός / Ο «διακριτικός» Θεοδωρικάκος και οι απόπειρες εκφοβισμού της 12χρονης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολωνός – Παιδοβιασμός / Ο «διακριτικός» Θεοδωρικάκος και οι απόπειρες εκφοβισμού της 12χρονης

ΚΟΛΩΝΟΣ
INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Εν αναμονή της απάντησης της ανακρίτριας για το αν θα δώσει το πράσινο φως για συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, οι συνήγοροι του παιδιού καταγγέλλουν και σήμερα (5/4) απόπειρες εκφοβισμού του παιδιού. Όμως ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιμένει να ισχυρίζεται ότι η αστυνομία προστατεύει «διακριτικά» την 12χρονη και αντί για ουσιαστικές απαντήσεις στις καταγγελίες κουνά το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί που μένει το παιδί υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Υπάρχει επικοινωνία του επικεφαλής της αστυνομίας με τους οικείους του παιδιού» είπε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Όπως υποστήριξε, είχαν υπάρξει καταγγελίες για περιστατικά που διερευνήθηκαν από την ΕΛΑΣ, δεν επιβεβαιώθηκαν και τώρα υπάρχει μία καταγγελία υπό διερεύνηση. «Παρακάλεσα να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν το δράμα ενός παιδιού που κακοποιήθηκε με τόσο βάναυσο τρόπο σε κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΛΑΣ οφείλει να προσέχει την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού στο βαθμό που την αφορά», είπε χαρακτηρίζοντας άθλια συκοφαντία τα όσα τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση.

Στα υπονοούμενα που αφήνονται από την ΕΛΑΣ σχετικά με την καταγγελία της 12χρονης για επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο μέσα στο σπίτι της, απάντησε η Ασπασία Ταραχοπούλου, μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε την ιατροδικαστική εξέταση. Πώς έγινε γνωστό ότι το τραύμα δεν είναι από μαχαίρι; Εγώ δεν το ξέρω επίσημα» είπε για τις διαρροές από την ΕΛΑΣ ότι από την εξέταση του ιατροδικαστή στην 12χρονη δεν προκύπτει ότι το χτύπημα στο χέρι της έγινε από μαχαίρι αλλά από μικρότερο αντικείμενο όπως η καρφίτσα ή διαβήτης. 

«Όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία, έχουν καταγραφεί και ζητήσαμε να αναλάβει κάποια μέτρα για την προστασία του παιδιού. Μάθαμε ότι περνούσε τακτικά από το σπίτι περιπολικό. Η θεία είπε ότι ποτέ δεν είχε δει περιπολικό, ενώ είχε ζητήσει να ληφθούν στοιχεία από κάμερες και ούτε αυτό έγινε», σημείωσε ακόμη η Ασπ. Ταραχοπούλου. Υπενθύμισε δε ότι η τελευταία επίθεση που καταγγέλλεται συνέβη αφού έγινε γνωστό ότι «το παιδί θέλει απεγνωσμένα να καταθέσει».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας. Μιλώντας στο Action24, εκτίμησε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του παιδιού. «Απλά έγινε μια προσπάθεια εκφοβισμού, να φοβηθεί το παιδί οπότε να έχει δυσκολία για όσα πρόκειται να καταθέσει» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης που έπεσε θύμα παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL