Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ευελπίδων / Προφυλακίστηκαν οι δύο που κατηγορούνται για τρομοκρατία - Τι υποστήριξαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευελπίδων / Προφυλακίστηκαν οι δύο που κατηγορούνται για τρομοκρατία - Τι υποστήριξαν

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες από το Πακιστάν μετά την απολογία τους στον ανακριτή για την υπόθεση τρομοκρατίας που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Οι δυο κατηγορούμενοι, ηλικίας 27 και 29 ετών, απολογήθηκαν για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο τού ενός να αναφέρει ότι ο πελάτης του απαντούσε στα μηνύματα του φερόμενου «εγκεφάλου» που βρισκόταν στο Ιράν επειδή τον φοβόταν.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», επισήμανε.

Η εισαγγελία έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL