Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
ΕΛΑΣ-ΕΥΠ / Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΑΣ-ΕΥΠ / Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα Παρασκευή (31/3) οι δύο συλληφθέντες πακιστανικής καταγωγής που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «είναι μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως “εγκέφαλος” του δικτύου».

Οι δύο συλληφθέντες, 29 και 27 ετών, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» και φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας σε εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργεί κάποιες ημέρες και ως άτυπη συναγωγή.

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Ηρακλής Στάβαρης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για την υπόθεση, ανέφερε ότι το κατηγορητήριο και η δικογραφία βασίζονται αποκλειστικά στο ιστορικό επικοινωνιών μεταξύ των τριών κατηγορούμενων κυρίως μέσω των εφαρμογών WhatsApp και Viber.
Επισημαίνεται ότι οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν στα χέρια των αρχών από τον Φεβρουάριο γιατί δεν διέθεταν χαρτιά ενώ παρά τις έρευνες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βρεθεί όπλα ή άλλα στοιχεία που να τους συνδέουν με εκρηκτικές ύλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL