Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Πρυτανεία ΕΚΠΑ / Προθεσμία για να απολογηθούν στις 6 Απριλίου έλαβαν οι συλληφθέντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρυτανεία ΕΚΠΑ / Προθεσμία για να απολογηθούν στις 6 Απριλίου έλαβαν οι συλληφθέντες

Αστυνομικοί μπροστά στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναβολή για να απολογηθούν στις 6 Απριλίου ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα, τα 10 άτομα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και για παράνομη βία. Σημειώνεται ότι οι 10 συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στις προσαγωγές αλληλέγγυων, που προσπάθησαν αφήσουν τρόφιμα στην κατάληψη τις προηγούμενες μέρες.

«Για άλλη μία φορά γινόμαστε δέκτες της κρατικής τρομοκρατίας, επειδή τολμάμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε στην υποτίμηση των πτυχίων, των χώρων και των ζωών μας» τονίζει με ανακοίνωσή της η συνέλευσηςτης πρώην πλέον κατειλημμένης Πρυτανείας ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς επιμένουμε ότι οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ΔΕΝ υποτάσσονται, δεν εκβιάζονται και δεν υποχωρούν. Ο αγώνας συνεχίζεται, η αλληλεγγύη θα νικήσει».

Υπενθυμίζεται ότι το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΚΠΑ με ανακοίνωση είχε καταδικάσει την κατάληψη και ζητώντας την «άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος», ενώ υποστήριζε ότι τα άτομα που έχουν καταλάβει το κτίριο είναι «έξω-πανεπιστημιακά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνέλευσης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ:

«Σήμερα στις 5:50, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης και με την συγκατάθεση των πρυτανικών αρχών, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην κατειλημμένη Πρυτανεία και συνέλαβαν τους/τις φοιτητές/ριες, σπουδαστές/ριες, και αλληλέγγυους/ες/α. Όπως είχαμε γράψει χθες το βράδυ, μετά την αποτυχία της προσπάθειας αποκλεισμού και εκβιαστικής αποχώρησης, το κράτος πραγματοποίησε την απειλή του εισβάλλοντας στο άσυλο και συλλαμβάνοντας μας. Για άλλη μία φορά γινόμαστε δέκτες της κρατικής τρομοκρατίας, επειδή τολμάμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε στην υποτίμηση των πτυχίων, των χώρων και των ζωών μας. Εμείς επιμένουμε ότι οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ΔΕΝ υποτάσσονται, ΔΕΝ εκβιάζονται και ΔΕΝ υποχωρούν. Ο αγώνας συνεχίζεται, η αλληλεγγύη θα νικήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL