Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Τέμπη / Οι αιχμές που άφησε ο δεύτερος σταθμάρχης - Τι είπε για τους «μη ικανούς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Οι αιχμές που άφησε ο δεύτερος σταθμάρχης - Τι είπε για τους «μη ικανούς»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον ΟΣΕ. Έναν άνθρωπο που τιμά και στηρίζει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε για τον σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος είχε την απογευματινή βάρδια τη μέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος, ο οποίος είναι μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ και πολύ εμπειρότερος από τον 59χρονο στη βάρδια του οποίου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα, νωρίτερα την Τρίτη, πέρασε την πόρτα του ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος του εμπειρότερου σταθμάρχη δήλωσε ότι ο πελάτης του είχε την προηγούμενή βάρδια από τον 59χρονο και ότι στο υπόμνημα που κατέθεσαν περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η βάρδια του από τις 14:00 μέχρι τις 22:30.

«Θα φανεί τι εστί σταθμάρχης, τι σημαίνει η θέση αυτή και πόσο σοβαρή και επικίνδυνη είναι για να υπάρχει στα χέρια ανθρώπων, ενδεχομένως, μη ικανών», σχολίασε ο συνήγορος αφήνοντας σαφείς αιχμές.

https://www.youtube.com/watch?v=p3I4RBD57IQ

Παράλληλα, ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι μέχρι την ώρα που ο πελάτης του παρέδωσε στον επόμενο συνάδελφό του τα πάντα είχαν ομαλοποιηθεί στον σταθμό και τόνισε:

«Ακούστηκαν πολλά για τη δήθεν υποχρέωσή του να παραμείνει μέχρι τις 23:00» (σ.σ. στο σταθμαρχείο) και «για την πιθανή εξ αυτού του λόγου “συνέργειά” του στο δυστύχημα», σημείωσε ο συνήγορος και επεσήμανε ότι οι ώρες οι οποίες συμπίπτουν στις 3 βάρδιες (6-7 το πρωί, 14:00 -15:00 και 22:00-23:00) είναι «ώρες που υπάρχουν για να εξασφαλίζεται ότι ένας σταθμάρχης στον τοπικό πίνακα χειρισμού, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλότητα της μετάβασης και η ασφαλής μετάβαση».

«Να εξασφαλίζεται ότι ο επόμενος της βάρδιας έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση που παραλαμβάνει» πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι ο πελάτης του «αφού παρέδωσε στις 22:30, “άρχων” του σταθμού είναι ο επόμενος σταθμάρχης».

Ο ίδιος σε ερώτηση για το μπλάνκο στο βιβλίο κυκλοφορίας των τρένων εξήγησε ότι «ήταν μια μουντζούρα και έβαλαν μπλάνκο» και πρόσθεσε ότι το τελευταίο τρένο που «έδιωξε» ο σταθμάρχης τον οποίο εκπροσωπεί ήταν στις 22:12. Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι ο πελάτης του για όλο το 2022 έχει λάβει συνολικά 19 ημέρες ρεπό. «Υπάρχουν πέντε συνεχόμενοι μήνες το 2022 που δεν πήρε ρεπό» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL