Την τέταρτή της διανομή τροφίμων πραγματοποιεί αύριο η πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί... να τα φάμε» στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Χαλανδρίου (Λ. Πεντέλης και Ιωαννίνων), σε μια προσπάθεια διάθεσης βασικών ειδών διατροφής σε χαμηλές τιμές.
Όπως σημειώνει, οι συνολικές παραγγελίες μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τις 1.500, διακινήθηκαν πάνω από 60 τόνοι τροφίμων, ενώ αρκετοί παραγωγοί και εμπορικές εταιρείες τροφίμων είδαν το εισόδημά τους να ενισχύεται σημαντικά, αφού απέκτησαν πρόσβαση σε ένα κοινό χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων ή σούπερ μάρκετ.
Παράλληλα, προϊόντα που οι ίδιοι οι παραγωγοί αφήνουν μετά την ολοκλήρωση της διανομής και αντικείμενα που φέρνουν πολίτες διανεμήθηκαν δωρεάν σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
«Το αν το εγχείρημα θα έχει συνέχεια, εάν θα μπορέσει να διευρυνθεί και να μονιμοποιηθεί, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων συμμετέχουν ήδη στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Είναι υπόθεση όλων όσοι διαβάζουν αυτόν τον απολογισμό. Άλλωστε, όπως δηλώνει και ο τίτλος της πρωτοβουλίας: Μαζί... να τα φάμε!», υπογραμμίζει η πρωτοβουλία αλληλεγγύης.