Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Αδερφός θύματος στα Τέμπη / Βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα και χτύπαγαν τα τηλέφωνα για χρέη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδερφός θύματος στα Τέμπη / Βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα και χτύπαγαν τα τηλέφωνα για χρέη

Συντρίμμια στα Τέμπη
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ανάμεικτα συναισθήματα οργής και πικρίας έχει προκαλέσει στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδία στα Τέμπη, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε επικοινωνιακά μέτρα ελάφρυνσης, για προβλήματα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ήδη βασανίσει οικογένειες και σε κάποιες περιπτώσεις τις είχαν κυριολεκτικά διαλύσει. Είναι συγκλονιστικά όσα είπε στο Open ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

Ο κ. Βλάχος εγκατέλειψε την Ελλάδα και είναι πλέον κάτοικος Αργεντινής. Όπως είπε, «ανακοινώθηκαν επικοινωνιακά μια μέρα μετά την κηδεία του αδερφού μου. Ήμασταν ήδη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση σαν οικογένεια. Και πολλά από αυτά τα μέτρα προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που η οικογένειά μας τα είχε εδώ και πάνω από 10 χρόνια και ως έναν βαθμό οδήγησαν να είμαστε έτσι οπως είμαστε. Σε έναν βαθμό μπορεί να οδήγησαν και τον αδερφό μου να βρίσκεται σε εκείνο το τρένο. Χρέη, θέματα με μεταθέσεις, η δυσκολία για να βρεις δουλειά».

«Τη μέρα, τη στιγμή που βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα χτυπάει το τηλέφωνο του πατέρα μου, ήμασταν στο νεκροταφείο, και ήταν από ένα δικηγορικό γραφείο για να εισπράξουν τα χρέη. Είμαι 8 χρόνια εκτός Ελλάδας, είχα 5 χρόνια να δω τον αδερφό μου και δεν μπορούσα να τον κλάψω στο σπίτι γιατί μας το έχει πάρει η τράπεζα. Επομένως, όταν ξαφνικά, έχοντας περάσει όλα τα πάθη όλη την ταλαιπωρία, μετά από όλα αυτά η οικογένειά μας έχει φτάσει στο σημείο αυτό με τον θάνατο του αδερφού μου ξαφνικά ως δια μαγείας να λύνονται προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με δίκαιο και σωστό τρόπο σε άλλες εποχές, εμάς μας καταρράκωσε. Ενδεχομένως άλλοι να μην το περνάνε έτσι άλλοι. Αλλά για μας θα το χαρακτήριζα σαν τον τελευταίο πειρασμό», όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι «σε αρκετά μέλη από τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν πάει κάποια μηνύματα από πενταψήφιο αριθμό, που λένε πατήστε το 3 για να συνδεθείτε”. Στέλνουν τα μηνύματα και σου ζητάνε να πάρεις τηλέφωνο ... Πέρα από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα, έχει υπάρξει ένα τηλεφώνημα από το τμήμα ψυχικής υγείας. Εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε πως το τηλεφώνημα βοήθησε την μητέρα μου αλλά μετά της είπαν πως ‘μπορείς να ξανατηλεφωνήσεις και αν δεν είμαι εγώ θα σε πάρει κάποια άλλη συνάδελφος’. Από προσωπική εμπειρία, από την απώλεια της κόρης μου, ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί, χρειάζεσαι ένα άτομο με προσωπική επαφή. Έστω ένα τηλεφώνημα μετράει».

Ο κ. Βλάχος είχε σχολιάσει στα social media και την προ διημέρου συνέντευξη Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «αντί να φορτώσει την κατάσταση στις πλάτες του, σηκώνει τις πλάτες του, χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και ζητά από τα θύματα να βάλουν πλάτη. Ελπίζω ότι η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη και θα τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο, όσες πλάτες και να έχει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL