Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ξάνθη / Φόβοι για βεντέτα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξάνθη / Φόβοι για βεντέτα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου

Κόσμος και άντρες της πυροσβεστικής στο σπίτι του δράστη το οποίο έχει περικυκλωθεί από καπνούς λόγω φωτιάς
SCREENSHOT

Φόβοι για βεντέτα στο Δροσερό Ξάνθης, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου, ο οποίος δέχτηκε έξι σφαίρες από τον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη.

Οι αστυνομικές αρχές είναι σε επιφυλακή, με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι την Τρίτη (21/3) ακούστηκαν πυροβολισμοί και διεξήχθησαν επεισόδια. Βάσει των ίδιων πληροφοριών στην περιοχή έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που καλύπτουν την είσοδο και έξοδο του οικισμού, ενώ η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην οικία του 37χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μετά την πράξη του παραδόθηκε στις αρχές, ενώ νωρίτερα είχε ανεβάσει στο Tik-Tok, ένα βίντεο μέσα από το οποίο εξαπέλυε, μεταξύ άλλων, απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά «αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω, θα σας σκοτώσω όλους».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα τους δύο γιούς (18 και 17 ετών) και τον γαμπρό του (17 ετών) οι οποίοι είχαν συνοδεύσει τον 37χρονο μέχρι το σπίτι του θύματος στο οποίο εισέβαλε κατόπιν με το όπλο κι άρχισε να πυροβολεί.

Μετά τις συλλήψεις η κατάσταση στον οικισμό πήρε ανησυχητικές διαστάσεις το βράδυ της Δευτέρας όταν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι - πιθανόν για εκδίκηση - έβαλαν φωτιά στο σπίτι του καθ ομολογίαν δράστη αφού πρώτα το είχαν αδειάσει απ όλα του τα έπιπλα. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και στο διπλανό σπίτι ιδιοκτησίας του αδελφού του δράστη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν ήταν κανείς μέσα εκείνη την ώρα, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά.

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε η αστυνομία, δράστης και θύμα ήταν σε έντονη διαμάχη το τελευταίο διάστημα για προσωπικές διαφορές που σχετίζονται με την διάλυση του αρραβώνα της 15χρονης εγγονής του θύματος και του 17χρονου γιού του δράστη και για χρηματικό ποσό που είχε καταβληθεί από την οικογένεια του 37χρονου σε αυτήν του 45χρονου θύματος.

Ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά ο αρραβώνας διαλύθηκε και η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της.

Ο 37χρονος και άλλοι τρεις συλληφθέντες (όλοι τους ανήλικοι) κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μέχρι την απολογία τους που έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL