Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Άγριος βασανισμός κρατούμενου από αστυνομικούς / Τον είχαν οκτώ ώρες δεμένο πισθάγκωνα, χωρίς νερό, με ένα κράνος στο κεφάλι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγριος βασανισμός κρατούμενου από αστυνομικούς / Τον είχαν οκτώ ώρες δεμένο πισθάγκωνα, χωρίς νερό, με ένα κράνος στο κεφάλι

Βασανισμός κρατουμένου
documentonews.gr

Θύμα απίστευτης αστυνομικής αυθαιρεσίας, βιαιότητας και βασανιστηρίων καταγγέλλει ότι έπεσε κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κρατούμενος καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί τον βασάνισαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια πολλές φορές.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί, ένας υπαστυνόμος Β, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός που κατηγορούνται ότι βασάνισαν και ξυλοκόπησαν τον 33χρονο κατά την μεταφορά του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr , ήδη έχει κινητοποιηθεί η Αλβανική Πρεσβεία καθώς η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαστάσεις.

Ο κρατούμενος την περασμένη Παρασκευή (10/03) μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά κατηγορούνται ότι τον είχαν οκτώ ώρες δεμένο πισθάγκωνα, χωρίς νερό και με ένα κράνος στο κεφάλι. Όταν έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίστηκαν τα βίαια χτυπήματα.

Βασανισμός κρατουμένου
documentonews.gr
Βασανισμός κρατουμένου
documentonews.gr

Ο πατέρας του επικοινώνησε με τη συνήγορο του, ανήσυχος καθώς ώρες μετά την αναμενόμενη άφιξη του ο ίδιος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του, οι συνθήκες κράτησης ήταν απάνθρωπες ενώ ο βασανισμός του συνεχίστηκε και από τους αστυνομικούς του Μεταγωγών. Όπως καταγγέλλει, «με έβαλαν τελευταίο ενώ θα έπρεπε να είμαι πρώτος αφού κανονικά μας βάζουν με σειρά κελιού και εγώ ήμουν το κελί 2. Με το που ανέβηκα στην κλούβα, μου φόρεσαν χειροπέδες πισθάγκωνα υπερβολικά σφιγμένες, μπήκε η χειροπέδα μέσα στο κρέας, σκίστηκε το δέρμα μου. Τότε ένας από την ομάδα Μεταγωγών -όχι ο επικεφαλής- ο οποίος μάλιστα μάλλον είναι φίλος του αξιωματικού της Καβάλας, ζήτησε να μου βάλουν κράνος μηχανής. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα ήμουν με κράνος και χειροπέδες. Δεν μου έδωσαν ούτε μια γουλιά νερό».

Οι αστυνομικοί φέρεται να ισχυρίζονται ότι του φόρεσαν το κράνος προκειμένου να μη χτυπά ο ίδιος το κεφάλι του, ωστόσο η συνήγορος του επισημαίνει ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτά τα τραύματα του από τους συγκρατούμενους του στο μεταγωγικό.

«Όταν φτάσαμε στον Κορυδαλλό, έβγαλαν όλους τους άλλους κρατούμενους και με άφησαν τελευταίο. Τότε ξεκίνησαν πάλι. Με χτυπούσαν με τα γκλοπ, με χέρια και πόδια», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας ο 33χρονος ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που τον έκαναν «μπαούλο στο ξύλο» με τα χέρια του «πρησμένα να μοιάζουν σαν πόδια στο μέγεθος» και τις χειροπέδες να του «σκίζουν το δέρμα».

Συνεχίζοντας την αφήγηση των γεγονότων ο ίδιος σημείωσε πως το πρώτο σκέλος του μαρτυρίου του τελείωσε εξαιτίας της παρέμβασης της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. «Ήμουν τυχερός, γιατί εκείνη την ώρα περνούσε η διευθύντρια και τους φώναξε ”τι κάνετε εδώ;”. Αυτοί δεν την αναγνώρισαν  και της απάντησαν «και εσύ ποια είσαι και τι σε νοιάζει;» . Έτσι όταν τους είπε ότι είναι η διευθύντρια Κορυδαλλού σταμάτησαν».

Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η αδερφή του, μίλησε στo mega και υποστηρίζει ότι αστυνομικοί χτύπησαν τον αδερφό της και όταν τον μετέφεραν στη Καβάλα για εκδίκαση της υπόθεσης μπροστά στους γονείς τους.

«Του είχαν βάλει κράνος στο κεφάλι, στο αυτοκίνητο του το έβγαλαν και τον ξυλοκοπούσαν και εκεί πριν τον παραδώσουν, τον έδειραν ξανά. Τον χτυπήσανε.»

«Ήταν χτυπημένος ήδη από την ασφάλεια Καβάλας. Χτυπήθηκε μπροστά στους γονείς του που είχαν πάει για επισκεπτήριο και είπαν στον πατέρα του θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα», είπε η δικηγόρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL