Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Μιχάλης Τρεμόπουλος / Αφού πρώτα τον έσυραν στον δρόμο, τον στέλνουν σε δίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Τρεμόπουλος / Αφού πρώτα τον έσυραν στον δρόμο, τον στέλνουν σε δίκη

screenshot/glomex

Ελεύθεροι, μέχρι να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη, αφέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος μαζί με άλλα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην κοπή δένδρων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος των επτά γυναικών και επτά ανδρών που συνελήφθησαν, ποινική δίωξη για παράνομη βία.

Επιπλέον στον Μιχάλη Τρεμόπουλο ο οποίος είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κατά την προσαγωγή των 14 ατόμων οι αστυνομικοί μπροστά στις κάμερες «τσουβάλιασαν» και «έσυραν» τους ανθρώπους, προκαλώντας οργή σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, στο βίντεο του ΟΡΕΝ αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επιτρέποντας του, στη συνέχεια, να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Όταν, όμως, η συνέντευξη ολοκληρώθηκε αστυνομικοί «βούτηξαν» και «έσυραν» μέχρι το περιπολικό τον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Την ίδια βάρβαρη πρακτική ακολούθησαν οι αστυνομικοί και με τις υπόλοιπες προσαγωγές.

Η διαμαρτυρία των μελών των οικολογικών οργανώσεων ενάντια στην κοπή 41 δένδρων από την πλατείας Ρωμαϊκής Αγοράς ξεκίνησε από τις 7 το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές και στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL