Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C20.3°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.8°C22.1°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.1°C21.9°C
0 BF 46%
Τέμπη / Προς νέες διώξεις μετά τα πορίσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Προς νέες διώξεις μετά τα πορίσματα

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ

Μετά την κατάθεση των πρώτων πορισμάτων από τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες (ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός) για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την σύσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συντείνουν στο ότι έρχονται νέες διώξεις για πρόσωπα που προΐστανται ή συνεργάστηκαν με τον σταθμάρχη της Λάρισας για τον οποίο ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία. 

Στο επίκεντρο της επέκτασης της έρευνας αναμένεται να βρεθούν σημαντικές παράμετροι της επιλογής και του διορισμού του, του ποιος τον όρισε μοναδικό σταθμάρχη βάρδιας στη Λάρισα, κ.ά. Οι πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται ο ρόλος του επιθεωρητή και του σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τις λεπτομέρειες των επικοινωνιών του σταθμάρχη, ειδικά μάλιστα το αν, με ποιο τρόπο και σε ποια στιγμή επικοινώνησε ή προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας για να αποφασίσει αν να ορίσει συγκεκριμένο εφέτη ως ανακριτή για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση του σημερινού Συμβουλίου Διοικήσεων (μέλη Δ.Σ και Πρόεδροι και Γεν.Γραμματείς των Σωματείων – Μελών της) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL