Live τώρα    
Θεσσαλονίκη / Στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας που βρήκαν τραγικό θάνατο 28 ηλικιωμένοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας που βρήκαν τραγικό θάνατο 28 ηλικιωμένοι

ηλικιωμένος ηλικιωμένοι χέρια
(pixabay.com)

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπονται να δικαστούν οι υπεύθυνοι οίκου ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη είναι σε βαθμό κακουργήματος, αυτή της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ατόμων.

Είχε προηγηθεί εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραγγέλθηκε ποινική δίωξη.

Το πόρισμα, στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη, περιέγραφε μια σειρά παραβάσεων των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή είχαν αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έλαβαν όλα τα μέτρα που προβλέπονταν από τις κοινές υπουργικές αποφάσεις για την πανδημία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0