Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Πέτρος Φιλιππίδης / Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας. Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συζήτηση για το εάν και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωρίσει το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Απόρριψη των ελαφρυντικών ζητά η εισαγγελέας

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία ζήτησε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε στην πρότασή της η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Όπως ανάφερε για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη: «Αξιώνεται ηθική και ψυχική μεταστροφή του δράστη. Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά θετική δράση από την πλευρά του, αλλαγή του τρόπου ζωής του. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η στάση του στη δίκη διότι αυτή μπορεί να είναι προσχηματική. Πρέπει να επικαλεστεί θετικά πραγματικά περιστατικά ομαλής και καλής συμβίωσης. Αόριστοι οι ισχυρισμοί υπεράσπισης περί του "τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του". Κατά την γνώμη μου ακούστηκε και αναφέρομαι σε καταθέσεις για το 2016 και το 2018.»

Αναφορικά με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν "παραφωνία" στην ζωή του οι πράξεις. για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν "παραφωνία", δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998 , είχε αντικοινωνική συμπεριφορά. Ζήτω να απορριφθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL