Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Greek Mafia / Κηρύχθηκαν όλοι αθώοι για τα πλημμελήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greek Mafia / Κηρύχθηκαν όλοι αθώοι για τα πλημμελήματα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΑΣ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η πρώτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Greek Mafia έκλεισε δικαστικά με όλους τους κατηγορούμενους να κηρύσσονται αθώοι. Ορισμένοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα ενώ σε δύο περιπτώσεις αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία με τον πρόεδρο της έδρας να μειοψηφεί, δεχόμενος ότι χρήματα της εγκληματικής οργάνωσης είχαν περάσει από τα χέρια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι η δίκη αφορούσε στα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση.  Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων υπογραμμίζοντας την απουσία στοιχείων και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη» (σ.σ. τη δίκη για τα κακουργήματα της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται τα ίδια πρόσωπα).
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL