Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Greek Mafia / Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ζητά ο εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greek Mafia / Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ζητά ο εισαγγελέας

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Greek Mafia, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου αναφορικά με τη δίκη για τα πλημμελήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μεταδίδει το news247.gr ο εισαγγελέας της έδρας δήλωσε ότι «δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη» (σ.σ. τη δίκη για τα κακουργήματα της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται τα ίδια πρόσωπα).

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να απαλλαγούν όλοι» καθώς «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο». Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης η καθυστερούσε πάρα πολύ η εκδίκαση των πλημμελημάτων διαχωρίστηκε από τα κακουργήματα υπό τον φόβο της παραγραφής.

Καθώς η δικαστική έρευνα για τα κακουργήματα εκκρεμεί, η δίκη για τα πλημμελήματα θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, ενώ 4 άτομα που ερευνήθηκαν από τις Αρχές έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος περιγράφεται ως αρχηγός της οργάνωσης, για τον οποίο δούλευαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τον πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, τον Δημήτρη Καπετανάκη, που φέρεται να συνδέεται με κομβικό πρόσωπο του γαλάζιου Μαξίμου, και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύντομο ιστορικό

Η ΕΥΠ έπειτα από σχετικές καταγγελίες πραγματοποίησε έρευνα για 18 μήνες τη διετία 2015-2017 προκειμένου να εξαρθρώσει μια εγκληματική οργάνωση με κέρδη που ξεπερνούν τα 3 εκατ. τον μήνα και στην οποία κομβικό ρόλο παίζουν εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, άνθρωποι της νύχτας, ποινικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Όπως περιγράφεται στα πορίσματα των εισαγγελικών Αρχών, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση παρείχε για χρόνια «προστασία» σε 900 παράνομους χώρους στο κέντρο της Αθήνας εξασφαλίζοντας κέρδη εκατομμυρίων. Υπό την «επίβλεψη» της Greek Mafia βρίσκονταν 300 χαρτοπαικτικές λέσχες-καζίνο, 350 οίκοι ανοχής και 250 καταστήματα studios και χώροι strip shows, ενώ λειτουργούσε και ένα εκτεταμένο δίκτυο εκβιασμών ακόμη και πολιτικών προσώπων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση συνδέθηκε τόσο με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στην Ηλιούπολη όσο και με την υπόθεση Μίχου στον Κολωνό. Η ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής όπου μεταφερόταν η 12χρονη εμφανίζεται ως «ταμίας» της Greek Mafia.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL