Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Πλειστηριασμοί – Άρειος Πάγος / Υπέρ των funds ο εισαγγελέας– Κίνδυνος για 700.000 δανειολήπτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλειστηριασμοί – Άρειος Πάγος / Υπέρ των funds ο εισαγγελέας– Κίνδυνος για 700.000 δανειολήπτες

ΣΥΡΙΖΑ πρώτη κατοικία
(avgi.gr)

Το δικαστικό θρίλερ που αφορά πάνω από 700.000 δανειολήπτες που ζουν με την αγωνία ότι τα σπίτια τους μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό από τα funds που αγόρασαν κοψοχρονιά την πρώτη κατοικία τους από τις τράπεζες, αναμένεται να κρατήσει δύο μήνες μέχρι η σε πλήρη σύνθεση Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφανθεί λόγω του θέματος που είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη συζήτηση σήμερα Πέμπτη (26/1), οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης να μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία δανειοληπτών και να προβαίνουν σε δικαστικές πράξεις, θεωρούμενοι ως δικαιούχοι διάδικοι, για λογαριασμό των funds.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ότι οι εταιρείες αυτές είναι γνωστής έδρας, υπόκεινται σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους από την ΤτΕ, εν αντιθέσει με τα funds της αλλοδαπής που δε μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους δανειολήπτες. 

Τον λόγο στη δικαστική διαδικασία έλαβαν οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου fund, εκπρόσωποι ελληνικής τράπεζας, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών έκαναν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που γινόταν η κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και αναπνεύσουν ελεύθερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL