Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ζακ Κωστόπουλος – Άρειος Πάγος / Ο εισαγγελέας προτείνει να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζακ Κωστόπουλος – Άρειος Πάγος / Ο εισαγγελέας προτείνει να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης

Ζακ Κωστόπουλος

Δεκτή να γίνει η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο αντεισαγγελέας της έδρας του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ο πρωτόδικα  καταδικασμένος μεσίτης σε 10 χρόνια κάθειρξη,  παραβρέθηκε στον Άρειο Πάγο μαζί με τους δυο συνηγόρους του, οι οποίοι ζήτησαν από τους αρεοπαγίτες να μη συνταχθούν με την εισαγγελική πρόταση.

Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων του υποστήριξε ότι «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό» αφού -όπως είπε- το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενό του.

Ο μεσίτης παρά την πρωτόδικη καταδίκη του για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Η απόφαση της αποφυλάκισής του προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας». Η  απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL