Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Γυναικοκτονία στη Νίκαια / Την Παρασκευή η απολογία του 50χρονου - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Νίκαια / Την Παρασκευή η απολογία του 50χρονου - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Νίκαια γυναικοκτονία
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και έλαβε από την Εισαγγελία Πειραιά ο 50χρονος που ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 54χρονη γυναίκα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο σπίτι τους, στη Νίκαια. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δράστης της νέας φρικτής γυναικοκτονίας, πήρε χθες το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, λόγω επιληπτικής κρίσης που παρουσίασε, μετά τη σύλληψή του.

Η γυναικοκτονία της 54χρονης γυναίκας στη Νίκαια ήταν ο τραγικός επίλογος ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που συμπυκνώνει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης συστηματικά χτυπούσε βάναυσα τη γυναίκα του τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον δύο φορές, το 2017 και το 2019, είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή βία ύστερα από κλήσεις των γειτόνων. Είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του, αλλά όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η γυναίκα αν και θύμα φρικτής κακοποίησης δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη και έτσι παρέμενε ελεύθερος. Υπήρχε άλλωστε και ένα ανήλικο παιδί, κορίτσι, που πολλές φορές είχε γίνει μάρτυρας των άγριων ξυλοδαρμών της μητέρας της. Ευτυχώς, δεν ήταν μάρτυρας και της δολοφονίας της, αφού την Κυριακή βρισκόταν στη γιαγιά της στη Σαλαμίνα.

Ο 50χρονος ήταν γνωστός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Συχνά σε κατάσταση μέθης, προκαλούσε φασαρίες στην περιοχή, ενώ αρκετές φορές είχε προσαχθεί για προστατευτική φύλαξη, μέχρι να ξεμεθύσει και να τον αφήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον περασμένο Μάιο μετά από ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο ο εισαγγελέας διέταξε τον ακούσιο εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί. Παρέμεινε εκεί μερικούς μήνες και στη συνέχεια βγήκε και άρχισε πάλι τα ίδια.

«Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου. Αν θέλετε, ελάτε πάρτε με…» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όταν τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα τα ξημερώματα της Κυριακής. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν την 54χρονη νεκρή και τον ίδιο υπό την επήρεια αλκοόλ, τον ρώτησαν σύμφωνα με το Star γιατί το έκανε. «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και την σκότωσα» η προκλητική απάντηση που έλαβαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, η 54χρονη στραγγαλίστηκε. Είχε εμφανείς σχετικούς μώλωπες στον λαιμό από πίεση που είχε υποστεί από τα χέρια του δράστη, ενώ ο 50χρονος ενδεχομένως της είχε κλείσει στόμα και μύτη με τα χέρια του. Επίσης, είχε υποστεί και άγριο ξυλοδαρμό καθώς είχε τραύμα από γροθιά στο αριστερό άνω βλέφαρο
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL