Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΑΔΕΔΥ / Προσφεύγει στο ΣτΕ για τους ιδιώτες μάνατζερ στον ΕΦΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ / Προσφεύγει στο ΣτΕ για τους ιδιώτες μάνατζερ στον ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε νομικό μέσο προκειμένου να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού της χώρας, του e-EFKA, δηλώνει η ΑΔΕΔΥ. Από κοινού με την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και τρεις υπηρετούντες Γενικούς Διευθυντές του e-ΕΦΚΑ η ΑΔΕΔΥ άσκησε, μέσω της Νομικής της Συμβούλου, αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αμφισβητώντας μεταξύ άλλων, τη συνταγματικότητα της τοποθέτησης ιδιωτών στις κορυφαίες θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. 

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, μετά τη σύμπραξη ιδιωτών επαγγελματιών στην απονομή συντάξεων – την οποία έχει ήδη προσβάλλει η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του ΣτΕ – ακολούθησε η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του e-ΕΦΚΑ, με τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτών μάνατζερ σε θέσεις επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Οργανισμού. Η επιλογή αυτή προβλέπεται «μέσω μιας διάτρητης τριμελούς Επιτροπής που συμμετέχει ο ίδιος ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ και μέσω μιας παντελώς αδιαφανούς και αναξιοκρατικής διαδικασίας που ανατρέπει το πάγιο σύστημα επιλογής Γενικών Διευθυντών του Υπαλληλικού Κώδικα»

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε να «ανοίξει στην ελεύθερη αγορά» 19 θέσεις Γενικών Διευθυντών του Οργανισμού. «Η προκλητικότερη επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου αφορά στην τοποθέτηση ιδιωτών-μάνατζερ στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων, που ασχολείται με την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας στον χώρο των ιδιωτικών επιχειρήσεων και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών που αποτελεί τη δημοσιονομική κορωνίδα του Οργανισμού» σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL