Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Πέτρος Φιλιππίδης / Ένταση στη δίκη - Συμπληρωματική απολογία και μηνύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Ένταση στη δίκη - Συμπληρωματική απολογία και μηνύσεις

O Πέτρος Φιλιππίδης πρεοσερχόμενος στη δίκη του
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ένταση είχε η εξέλιξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη σήμερα Παρασκευή (13/1), καθώς ο ηθοποιός ζήτησε - και το δικαστήριο έκανε δεκτό - να προχωρήσει σε συμπληρωματική απολογία. Σε αυτή, μίλησε για στοιχεία, που κατά την άποψή του, αποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο με κίνητρο οικονομικό σε βάρος του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πλευράς των καταγγελλουσών.

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριό σας, θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μίντζιας, συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας, έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κ.κ. Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνήγορος του ηθοποιού συμπλήρωσε πως έδρα της επίμαχης εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια και ότι στο καταστατικό της προβλέπεται: «Σκοπός η προβολή και η προώθηση καλλιτεχνών». Είπε επίσης πως η εταιρία έχει και site και ανέγνωσε όσα αναφέρονται σε αυτό. «Έχει πελάτες στο site το Mega, Alpha, Star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» υποστήριξε η κ. Πακιρτζίδου.

Ακούγοντας τους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη και της υπεράσπισής του, η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα, σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν τον συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μίντζιας ιδιαίτερα οργισμένος είπε: «Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομά μου. Είναι δειλός. Απαιτώ να πει ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένειά μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπειά μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Ζητάω διακοπή για να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου για διακοπή της δίκης και έτσι ξεκίνησε αμέσως μετά η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Στέλλας Στόγια.

Πριν ξεκινήσει η αγόρευση της κ. Στόγια, η πρόεδρος, φανερά εκνευρισμένη, απευθύνθηκε στις δύο πλευρές που νωρίτερα είχαν ανεβάσει τους τόνους. «Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου», τους είπε μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελική λειτουργός θα αναπτύξει στους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους την κρίση της για τον ηθοποιό, που δικάζεται επί δέκα μήνες κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Με την πρότασή της για «ένοχος» ή «αθώος», που έχει ειδικό βάρος για το δικαστήριο χωρίς να το δεσμεύει στην απόφαση του, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία των δικαστών.

Ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη μαραθώνια απολογία του τη Δευτέρα που διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και στράφηκε τόσο κατά των τριών συναδέλφων του που τον έφεραν με τις καταγγελίες του ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσο και κατά των ηθοποιών που τάχθηκαν υπέρ των καταγγελλουσών, τόσο με δηλώσεις τους όσο και με την παρουσία και τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, ενώ υποστήριξε ότι θυμό ότι ο χώρος του θεάτρου και των ηθοποιών «τελείωσε για εμένα» και ότι «ούτε να τους ξαναδώ δεν θέλω, ούτε απέξω δεν θέλω να περάσω». «Είμαι άπιστος όχι βιαστής» είπε ακόμη, ενώ υποστήριξε ότι όλη η υπόθεση σε βάρος του αφορά τη μήνιν συγκεκριμένων συναδέλφων του που δεν τους έδωσε ρόλους και θέλησαν «να με βγάλουν από το θέατρο για να πάρουν άλλοι τα ηνία».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Στην πορεία της δίκης, βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους. 

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Οι δικαστικές αρχές προσάπτουν στον επιφανή καλλιτέχνη μία «μακρά περίοδο δράσης» την οποία προσδιορίζουν από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία «φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL