Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Υπόθεση Greek Mafia / Πώς τα πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να τινάξουν την δίκη στον αέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Greek Mafia / Πώς τα πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να τινάξουν την δίκη στον αέρα

Αστυνομικοί σε δικαστική αίθουσα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες των συνηγόρων των κατηγορουμένων πρώην στελεχών της ΕΛΑΣ να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα των απομαγνητοφωνήσεων της ΕΥΠ αναφορικά με τη δικαστική υπόθεση της «Greek Mafia».

Όπως αναφέρουν οι Reporters United με διαδοχικές αναρτήσεις τους στο Twitter κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 30 Οκτωβρίου οι δικηγόροι των κατηγορούμενων πρώην στελεχών της ΕΛΑΣ «πατώντας» πάνω στην υπόθεση Koriopolis, για τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, έθεσαν θέμα γνησιότητας των απομαγνητοφωνήσεων της ΕΥΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τακτική στην υπόθεση των στημένων αγώνων είχε οδηγήσει στην αθώωση των κατηγορουμένων όπως ο Αχ. Μπέος και ο Γ. Κομπότης καθώς κηρύχθηκαν άκυρες οι συνομιλίες που είχε καταγράψει η ΕΥΠ την περίοδο 2008-2011.

Στην τελευταία δικάσιμο για την «Greek Mafia» τρεις συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβητώντας τη γνησιότητα των απομαγνητοφωνήσεων προσπάθησαν να μην συμπεριληφθούν αυτές στα αναγνωστέα έγγραφα του δικαστηρίου, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση της απόφασης.

Οι δύο από τους τρεις δικηγόρους εκπροσωπούν πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες της ΕΥΠ να παίρνουν φακέλους με χρήματα από τον δολοφονηθέντα αρχιταμία του κυκλώματος προστασίας, Δημήτρη Μάλαμα.

Ο ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που εκπροσωπεί πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τις απομαγνητοφωνήσεις ως «χαλκευμένα και κατασκευασμένα έγγραφα». Ο ίδιος ήταν άλλωστε συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση Koriopolis, δηλώνοντας τότε ότι «οι υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και δεν συντάσσουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης». Το ίδιο επανέλαβε και τώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο δεν έχουν προσκομιστεί στη δίκη οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης της ΕΥΠ που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2015-2016. Τελικά, ελλείψει αυτών το δικαστήριο έκρινε με πλειοψηφία 2-1, γνήσιες τις απομαγνητοφωνήσεις και τις έθεσε στα αναγνωστέα έγγραφα, ανατρέποντας το δικαστικό προηγούμενο της υπόθεσης Koriopolis.

Μετά την εν λόγω απόφαση του δικαστηρίου, ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Αντιτρομοκρατικής ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο και να ακουστούν τα ηχητικά αρχεία που αφορούν τον πελάτη του. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να γνωρίζει εάν αυτοί που συνομιλούν είναι πράγματι οι εμπλεκόμενοι.

Yπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της «Greek Mafia», όπως είχαν αποκαλύψει πάλι οι Reporters United συνδέεται και με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς θέση κλειδί κατέχει η 70χρονη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στον Βοτανικό όπου ο Ηλίας Μίχος ανάγκαζε τη 12χρονη να εκδίδεται.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2015-2016, με βάση πόρισμα της ΕΥΠ με το οποίο παραπέμφθηκε η 70χρονη σε δίκη για την υπόθεση «Greek Mafia», συνέλεγε τα χρήματα για την «προστασία» οίκων ανοχής από το κύκλωμα προστασίας στο οποίο φέρονται να μετέχουν άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL