Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Ομαδικός βιασμός 15χρονου / Στη φυλακή και έκτος ανήλικος - Εμφανίστηκε ο 17χρονος που αναζητούσαν οι αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομαδικός βιασμός 15χρονου / Στη φυλακή και έκτος ανήλικος - Εμφανίστηκε ο 17χρονος που αναζητούσαν οι αρχές

Ρόδος-Κακοποιήση ανηλίκου
ΑΠΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ακόμα ένας ανήλικος που απολογήθηκε σήμερα για την εμπλοκή του στη φρικιαστική υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, ενώ υπάρχει και ένας ακόμα κατηγορούμενος 17 ετών που ενώ τις προηγούμενες μέρες τον αναζητούσαν οι αρχές, ο δικηγόρος του ήρθε σε επαφή με την Αστυνομία

Χθες, Τρίτη, άλλοι δύο ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Μέχρι στιγμής πέντε ανήλικοι βρίσκονται στη φυλακή. Επίσης, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, γύρω στα 15 έτη, που ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε πως ήταν μπροστά στην σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: συμμορία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία

Οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε». 

Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου συμμαθητή τους βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. 

 
Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς, μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Φέρεται να υποστήριξε πως: «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο». 

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Μανώλης Διαμαντάρας, συνήγορος ενός εκ των ανήλικων κατηγορούμενων, μιλώντας στον Ant1, υποστήριξε ότι ο 15χρονος, η παρέα των ανήλικων λειτουργούσε ως αγέλη και το θύμα ήθελε να ανήκει σε αυτήν, γι΄ αυτό και ανέχθηκε την επανάληψη του βιασμού του, φοβούμενος εν συνεχεία να μιλήσει ανοιχτά για όσα είχε υποστεί.

Στon ant1 τονίστηκε επίσης ότι όσα συνέβησαν στο Ίλιον, αποτελούν πιστή αντιγραφή σεναρίου τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε στο Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL