Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΠΙΣ / Πρόεδρος χωρίς αυτοδυναμία ο Εξαδάκτυλος, ανανεωμένος ρόλος για το Μέτωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΙΣ / Πρόεδρος χωρίς αυτοδυναμία ο Εξαδάκτυλος, ανανεωμένος ρόλος για το Μέτωπο

 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξαν τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το Σαββατοκύριακο. Πρόεδρος εξελέγη για δεύτερη φορά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Επίσης, στο ΔΣ υπάρχουν νέα πρόσωπα, καθώς τη θέση της Άννας Μαστοράκου (ήταν α' αντιπρόεδρος) και του Γιώργου Ελευθερίου (ήταν γενικός γραμματέας), κατέλαβαν οι Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και Δημήτρης Βαρνάβας. 

Ωστόσο, η παράταξη του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, η «Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών – Ενότητα-Συνεργασία» έχασε αρκετά από τη δύναμή της, καθώς διασπάστηκε. Συγκεκριμένα, από τις 9 έπεσε στις 6, με τις 3 έδρες να πηγαίνουν στον συνδυασμό του πρώην συμμάχου του Γιώργο Ελευθερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, πλέον δεν υπάρχει καμία σύμπλευση μεταξύ Εξαδάκτυλου και Ελευθερίου, επομένως ο πρόεδρος του ΠΙΣ έχασε την αυτοδυναμία του. 

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών διατήρησε τις δυνάμεις του, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την παρέμβασή του. Κι αυτό γιατί ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Βαρνάβας είναι πλέον γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, θέση στην οποία έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν. Ο δεύτερος εκπρόσωπος του Μετώπου είναι ο Μιχάλης Ψαλτάκος, ενώ αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ είναι ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το Διοικητικό Συμβούλιο: 

Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών  - Ενότητα-Συνεργασία (ΔΗ.Κ.Ι.-ΕΝΟ.ΣΥ.): 206 ψήφους – 6 έδρες 

Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι.): 97 ψήφους – 3 έδρες 

Αγωνιστικό Μέτωπο Ιατρών: 55 ψήφους – 2 έδρες 

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΓΙΑΤΡΩΝ): 44 ψήφους – 1 έδρα 

ΠΑΣΚ Γιατρών - Συνεργαζόμενοι: 39 ψήφους – 1 έδρα 

Ανεξάρτητο Κίνημα – Κίνημα Ιατρών: 36 ψήφους – 1 έδρα 

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 19 ψήφους – 1 έδρα 

Ελεύθερα Σκεπτόμενη Ιατροί (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.): 10 ψήφους – Δεν λαμβάνουν έδρα 

Το νέο ΔΣ του ΠΙΣ: 

Πρόεδρος: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος 

Α΄ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος 

Β΄ Αντιπρόεδρος: Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης 

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Βαρνάβας 

Ταμίας: Βασίλης Ψυχογυιος 

Μέλη: Βαβουρανάκης Χάρης, Ελευθερίου Γεώργιος, Καψαμπέλης Παύλος, Καλιαμπάκος Σωτήριος, Μαστοράκου Άννα, Παπάζογλου Χρήστος, Παπανδρούδης Ανδρέας, Τζίμα Κορίνα, Τζωρτζίνης Δημήτριος, Ψαλτάκος Μιχαήλ. 

Πρόσβαλε τους γιατρούς της περιφέρειας ο Πατούλης 

Ο Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, προχώρησε σε ακραία προσβολή προς τους εκλέκτορες της περιφέρειας, αναφέροντας πως έρχονται στην Αθήνα για να τρώνε και να πίνουν. 

Οι εκπρόσωποι του Μετώπου αντέδρασαν άμεσα και αποχώρησαν από την αίθουσα. Όταν τελείωσε η ομιλία του προέδρου του ΙΣΑ -διάρκειας 45 λεπτών (!)- επέστρεψαν στην αίθουσα. Ο Δημήτρης Βαρνάβας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού -μιας και με αυτόν είχε ξεκινήσει ο Πατούλης το απίστευτο επεισόδιο- και καταδίκασε με έντονο τρόπο αυτές τις υποτιμητικές εκφράσεις του Γ. Πατούλη απέναντι στους εκλέκτορες της περιφέρειας, ζητώντας να τοποθετηθούν και οι άλλες παρατάξεις, μιας και ο εν λόγω -εκτός των εκλεκτόρων – πρόσβαλε στη συνέχεια και τους Ιατρικούς τους Συλλόγους της περιφέρειας, στους οποίους απέδωσε συμπεριφορά μπαταχτσή. 

Αμέσως ο επικεφαλής της ΠΑΣΚ Γιατρών Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της συμπεριφοράς και των αντιλήψεων Πατούλη και η Γενική Συνέλευση το υπερψήφισε. Μάλιστα, πρώτη φορά στα χρονικά, η Συνέλευση των εκλεκτόρων όλης της χώρας καταδικάζει πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου για τη συμπεριφορά του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL