Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Πυροβολισμός 16χρονου / Τι είδαν οι ιατροδικαστές - Οργή Ρομά ενόψει της απολογίας του αστυνομικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Τι είδαν οι ιατροδικαστές - Οργή Ρομά ενόψει της απολογίας του αστυνομικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΡΟΜΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM

Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης. Το πρωί έγιναν γνωστά τα συνοπτικά αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε με εισαγγελική εντολή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομο «πυροβολισμό εξουδετέρωσης/ακινητοποίησης» κατά αστυνομικού της ΔΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται:
- βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω του τραύματος που προκάλεσε η σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού της ΔΙΑΣ
- εντοπίστηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, η οποία αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση 

Στην Θεσσαλονίκη όπου συνέβη το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας η νύχτα που προηγήθηκε είχε λιγότερα περιστατικά έντασης, με οδοφράγματα και φωτιές στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, αλλά και μικρής χρονικής έκτασης ένταση στον Δενδροπόταμο.

Αντίθετα, στην Αθήνα τα επεισόδια συνεχίστηκαν, μεταξύ άλλων με πυρπόληση λεωφορείου στην λεωφόρο Φυλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία προκαλεί η προγραμματισμένη για την Παρασκευή απολογία του αστυνομικού της ΔΙΑΣ, μετά την αρχική προθεσμία που έλαβε, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες θέλουν πολλούς Ρομά, τόσο από την Κεντρική Μακεδονία όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, να οργανώνονται προκειμένου να απαιτήσουν δυναμικά την απόδοση δικαιοσύνης. Πολλοί φορείς των Ρομά εξετάζουν την μετατροπή της συγκέντρωσης σε ευρύτερη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την ελληνική Πολιτεία και την ΕΛΑΣ.

Τα μέτρα της αστυνομίας αναμένεται να είναι δρακόντεια και, με πρόσφατη στη μνήμη την επίθεση των ΜΑΤ ακόμη και στους γονείς του θύματος, πολλοί ανησυχούν για νέα έκρηξη επεισοδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL