Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Πυροβολισμός 16χρονου / Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι - Στις φλόγες λεωφορείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι - Στις φλόγες λεωφορείο

SCREENSHOT VIDEO

Νέα νύχτα οργής και έντασης μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του Κώστα Φραγκούλη από πυρά αστυνομικού, με τον 16χρονο να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι, ενώ πυρπολήθηκε αστικό λεωφορείο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομία και πυροσβεστική χωρίς να μπορέσουν να προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 9 το βράδυ, Ρομά διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Μάλιστα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών στην ατμόσφαιρα. «Αν βρίσκεστε στην λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κίνηση των συρμών. Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train σημείωνε: «Εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου , με εντολή της πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στα Μέγαρα στο ύψος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου ομάδα ατόμων διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Στο σημείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία εκτράπηκε προς την παλαιά εθνική οδό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία, στην περιοχή Αριοχώρι όπου συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

https://youtu.be/kcbLC7i0yXU

Κλίμα έντασης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο. Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριους δρόμους.

https://youtu.be/B82iMK9lE-w

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, στο ύψος της Χαλκηδόνας όπου και έβαλαν  φωτιά σε λάστιχα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία ενώ στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL