Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με φρέσκια την μνήμη από ένα ακόμη περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας κατά ανηλίκου, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.

- Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι μαθητικές, φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, στα Προπύλαια και στην Καμάρα αντίστοιχα.
- Θα ακολουθήσουν στις 18.00 στα ίδια σημεία συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν συλλογικότητες και κόμματα, από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
- Στις 21.00 το βράδυ, αντίστοιχο κάλεσμα υπάρχει για συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί περιορίζουν την δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών. Στην Αθήνα, κλειστός παραμένει ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση.

Νωρίτερα, μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών που πραγματοποίησαν δρώμενο στο σημείο της δολοφονίας, εμποδίστηκαν από αστυνομικούς που δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο θεατράκι στο Στρέφη.
Το συγκλονιστικό δρώμενο από μαθητές που θορύβησε τα ΜΑΤ (βίντεο) #Γρηγοροπουλος https://t.co/PWgBlsM4TU pic.twitter.com/D8pCmN62Kh
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) December 6, 2022