Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πυροβολισμός 16χρονου / Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών στο Ιπποκράτειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών στο Ιπποκράτειο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
screenshot youtube thesstoday

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι φοιτητές και αντιπροσωπείες φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι σε εξέλιξη κύμα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εκεί βρίσκονται και συγγενείς και οικείοι του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ. Ο τελευταίος κρατείται μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομο «πυροβολισμό εξουδετέρωσης/ακινητοποίησης». Κατά την διάρκεια της προσαγωγής του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονται έξω από το Ιπποκράτειο δήλωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ μέλη και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων για να καταδικάσουμε το απαράδεκτο περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά που δέχτηκε πυροβολισμό από τις αστυνομικές δυνάμεις γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη ... Δεν θα δεχτούμε τέτοιες εικόνες φρίκης και δεν θα συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα βαρβαρότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η βία του συστήματος που τσακίζει τις ανάγκες μας και φέρνει εμάς και τις οικογένειές μας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί σε τέτοια περιστατικά. Διεκδικούμε και ζητάμε τώρα να αποδοθούν ευθύνες, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, η οργή και η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL