Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Πυροβολισμός 16χρονου / Μέσα στο πρατήριο ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη – Βίντεο ντοκουμέντο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Μέσα στο πρατήριο ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη – Βίντεο ντοκουμέντο

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 16ΧΡΟΝΟΣ

Σοβαρά ερωτήματα για το περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με θύμα 16χρονο Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη επειδή έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο και δεν πλήρωσε, προκαλεί το νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη Θεσσαλονίκη. Στο βίντεο, που έφερε στο φως το Ράδιο Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι την ώρα που ο 16χρονος έβαζε βενζίνη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν εντός του πρατηρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=bkEKrNPQtR0&t=11s

Τη… λεπτομέρεια αυτή «παρέλειψε» να αναφέρει η ΕΛΑΣ, στην επίσημη ανακοίνωση-ντροπή που εξέδωσε χθες, στην οποία υποστήριξε ότι αστυνομικοί που «βρίσκονταν κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων» ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο και άρχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, αφού ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 16ΧΡΟΝΟΣ

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο υπάλληλος του πρατηρίου μπαίνει μέσα και προφανώς τους ενημερώνει τι συνέβη. Οι τέσσερις αστυνομικοί σηκώνονται από τα τραπέζια, βάζουν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν για να κυνηγήσουν τον 16χρονο, γνωρίζοντας ποιος ήταν ο δράστης και τι είχε κάνει, ότι δηλαδή δεν πλήρωσε το τίμημα των 20 ευρώ της βενζίνης, όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 16ΧΡΟΝΟΣ

Σημειώνεται ότι ο Θ. Αλεξόπουλος κατέρριψε σε δηλώσεις του το αφήγημα που προέβαλε η ΕΛΑΣ περί δήθεν προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητό του.

«Πρόκειται για εν ψυχρώ επίθεση» τόνισε. «Το αφήγημα περί εμβολισμού καταρρέει από τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά. Πρόκειται για ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδίωκε τον 16χρονο» σημείωσε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL