Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Mητέρα Τοπαλούδη / Εξοργισμένη με την κυβέρνηση – Αποχώρησε στον «αέρα» εκπομπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mητέρα Τοπαλούδη / Εξοργισμένη με την κυβέρνηση – Αποχώρησε στον «αέρα» εκπομπής

Οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη
(SCEENSHOT)

Πριν 4 χρόνια η Ελένη Τοπαλούδη  δολοφονήθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο. Τόσα χρόνια μετά οι γονείς της Ελένης αγωνίζονται, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξιλεωθεί η μνήμη της κόρης τους. Όμως, το κόστος των δικαστικών εξόδων είναι πολύ υψηλό και η Πολιτεία δεν τους έχει δείξει εμπράκτως καμία στήριξη, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτή την συνθήκη βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, όπου ζήτησαν εκ νέου τη σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοηθείας για να μπορούν οι οικογένειες των θυμάτων να ανταπεξέλθουν οικονομικά στους δύσκολους δικαστικούς αγώνες που έχουν.

«Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει η νομική υποστήριξη των δολοφόνων, καταγεγραμμένη, αυτοί μπορούν να έχουν δικηγόρους, ενώ η οικογένεια του θύματος δεν έχει τίποτα. Και αναγκάζεται και στο δικαστήριο πρώτου βαθμού και στο εφετείο και στον Άρειο Πάγο, να ψάχνεται και να βρίσκει 6.000 (ευρώ) και 6.000. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και η μετακίνηση προς την πρωτεύουσα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου.

Ένταση προκλήθηκε όταν τον λόγο πήρε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, τα λόγια της οποίας εξόργισαν την Κούλα Αρμουτίδου, η οποία εκνευρισμένη σηκώθηκε κι έφυγε.

«Θα δοθεί μια λύση; Εγώ περιμένω. Δεν θέλω να επαιτήσω, θέλω να μου δώσετε τη χαμένη μου αξιοπρέπεια. Δεν ζητάω, θέλω εσείς σαν Πολιτεία να δώσετε μια λύση», είπε αγανακτισμένη η Κούλα Αρμουτίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε: «Μόλις υπάρξει εξέλιξη, η οποία όμως να ισχύσει, εγώ δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν θα ισχύσει την επόμενη μέρα…», με την κ. Αρμουτίδου να αποχωρεί εκνευρισμένη, λέγοντας: «Εντάξει, ευχαριστούμε πολύ. Δεν ακούω τίποτα, μας δουλεύουν ρε… Και θα γίνει, θα γίνει, θα γίνει και άντε από 'δω».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL