Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ανοιχτή Πόλη / Εγκατάλειψη και αδιαφορία για την παιδική χαρά στα Θυμαράκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη / Εγκατάλειψη και αδιαφορία για την παιδική χαρά στα Θυμαράκια

ΜΟΝΤΑΖ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
Twitter - Ανοιχτή Πόλη

Την ώρα που ο δήμαρχος επιδίδεται σε πολυδάπανες φιέστες για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα, οι γειτονιές της Αθήνας και οι υποδομές τους ρημάζουν στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παιδική χαρά στα Θυμαράκια (πλατεία Αθανασίου Διάκου) που είναι κλειδωμένη, με τον εξοπλισμό της (παγκάκια, παιχνίδια κοκ) να έχει ξηλωθεί και εγκαταλειφθεί στον χώρο. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή: οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ παρουσίαζαν την εν λόγω παιδική χαρά “σε πρόγραμμα ανάπλασης” ήδη από τον Μάρτιο του 2021, ενώ και οι σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης στην 4η κοινότητα έθεσαν ξανά το θέμα πριν από μερικούς μήνες για να λάβουν κούφιες, όπως αποδεικνύεται, διαβεβαιώσεις για άμεσες παρεμβάσεις.

Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε και πάλι σήμερα το ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ. Οι στολισμοί και οι γιορτές έχουν τη θέση τους στη ζωή της πόλης, φτάνει να μη γίνονται εις βάρος της. Οι γειτονιές και οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν βασικές, καθημερινές ανάγκες. Θαμπωμένο ίσως απ’ τα χριστουγεννιάτικα φώτα, το βλέμμα της δημοτικής αρχής δεν φτάνει μέχρι εκεί».

ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
Ανοιχτή Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL