Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Θεσσαλονίκη / Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της Έμμας - Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Σε 40χρονη μητέρα θα χτυπά η καρδιά της Έμμας - Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

Η Έμμα

H καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της αφού την παρέσυρε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη χτυπάει πλέον σε 40χρονη γυναίκα.

H μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι με την επέμβαση να κρατά περίπου 4 ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 40χρονη γυναίκα βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη τους δύο τελευταίους μήνες καθώς έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Mετά την επέμβαση είναι σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Ωνάσειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διασωληνωμένη ενώ υποστηρίζεται ακόμα η καρδιακή της λειτουργία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Οι γονείς της Έμμας βρέθηκαν έξω από τη μονάδα, πολύ συγκινημένοι με τη δωρεά οργάνων που έγινε από την 21χρονη κόρη τους.

Τα υπόλοιπα όργανα της δωρεάς μεταφέρθηκαν σε «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο». Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο «Ιπποκράτειο».

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι 15 ημέρες για τη μεταμόσχευσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL