Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Θεσσαλονίκη / «Η Εμμανουέλα ήθελε να δωρίσει τα όργανά της αν φύγει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / «Η Εμμανουέλα ήθελε να δωρίσει τα όργανά της αν φύγει»

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέληξε την Κυριακή με τους γονείς της να δωρίζουν τα όργανά της όπως τους είχε πει η ίδια η κοπέλα «το παιδί μας το είχε πει, εμείς απλά εκτελούμε τις επιθυμίες της» δήλωσε η μητέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για τη δωρεά των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας και η λήψη τους αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ από ειδικά κλιμάκια γιατρών από το «Ωνάσειο» και το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Παράλληλα έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις για τη λήψη των μοσχευμάτων. Αναμένεται να ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων μετά τη λήψη των οργάνων, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

«Ήταν επιθυμία του παιδιού μας να δωρίσουμε τα όργανα»

Η μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας δήλωσε στο Mega ότι η απόφαση για τη δωρεά οργάνων «ήταν μονόδρομος για εμάς, ήταν κάτι που σίγουρα ήθελε το παιδί μου. Μέρες τώρα της ζητούσα να κάνει ένα θαύμα και να ξυπνήσει. Έκανε το δικό της θαύμα τελικά. Έτσι όπως το ήθελε αυτή και όχι εμείς».

Όπως εξήγησε η μητέρα της «το παιδί μας το είχε πει, εμείς απλά εκτελούμε τις επιθυμίες της. Σε ανύποπτο χρόνο, κάποια στιγμή, σε μια συζήτηση που κάναμε μεταξύ σοβαρού και αστείου, μας είπε ότι θα επιθυμούσε αν κάποια στιγμή ‘φύγει’ από τη ζωή να δωρίσει τα όργανά της» είχε χαρακτηριστικά.

«Η Εμμανουέλα ήταν μοναδική, είναι μοναδική και θα συνεχίσει να είναι μοναδική. Εύχομαι και οι λήπτες να είναι τόσο μοναδικοί άνθρωποι όσο ήταν το παιδί μου» είπε η μητέρα της σημειώνοντας ότι «όλοι πήγαμε και αφήσαμε λουλούδια στο σημείο που έγινε το τροχαίο. Εγώ, ο πατέρας της, η αδελφή της, φίλοι της, άγνωστοι άνθρωποι, όλοι»

Η μητέρα ανέφερε επίσης ότι «το κορίτσι μου είχε έρθει στα Χανιά από Θεσσαλονίκη για μας μας δει και εγώ της είχα πει να μην κατέβει γιατί είχαμε κανονίσει σε μερικές ημέρες να ανεβούμε εμείς στη Θεσσαλονίκη. Η πτήση για επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ήταν στις 10 το βράδυ, είχε καθυστέρηση πάνω από μια ώρα και έφτασε περίπου στις 12. Πήγε στην κλινική να δει το σκυλάκι της που νοσηλεύονταν γιατί είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της απουσίας της και μετά θα έφευγε να πάει σε ένα φιλικό σπίτι για τα γενέθλια μιας φίλης της και δεν έφτασε ποτέ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL