Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Θάνος Πλεύρης / Η αμήχανη αντίδραση μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνος Πλεύρης / Η αμήχανη αντίδραση μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την απόφαση του ΣτΕ να μπλοκάρει την παράταση της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής στην εργασίας τους, σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας ανήγγειλε ότι θα ληφθούν μέτρα για την Δημόσια Υγεία,  όταν δημοσιευθεί η απόφαση «για να εκτιμηθεί στο σύνολο της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ' τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου».

Παράλληλα δήλωσε ότι «αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της» και συμπλήρωσε «ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγειά από την εφαρμογή της απόφασης».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού ως το τέλος του χρόνου των εργαζομένων σε δομές υγείας, λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου καθώς είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL